Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Απάντηση σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Π. Καρατσόλη


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δήμος Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου
Γραφείο Δημάρχου
 Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Απάντηση σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Π. Καρατσόλη

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Π. Καρατσόλη σχετικά με το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου επισημαίνεται ότι:
 


Με έκπληξη διαβάσθηκε η ανακοίνωση του κ. Π. Καρατσόλη σχετικά με το φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων. Σαφώς και θεωρούμε ως δημοτική αρχή ότι το φεστιβάλ είναι ένα από τα σημαντικότερα θεσμικά πολιτιστικά γεγονότα που διοργανώνονται στο Δήμο και φυσικά  επιθυμία είναι η ενίσχυσή του, όπως άλλωστε γίνεται με κάθε αξιόλογη πολιτιστική δραστηριότητα.
   Σαφώς και κάθε επιτυχημένη εκδήλωση απαιτεί προγραμματισμό, ο οποίος πρέπει να γίνει με συνέπεια και σοβαρότητα, προς αποφυγή τραγελαφικών καταστάσεων του πρόσφατου παρελθόντος, με ακυρώσεις παραστάσεων και δελτία τύπου εκατέρωθεν που μόνο πολιτισμό δεν εκφράζουν.
   Φυσικά  απαιτεί όμως και κάτι άλλο. Χρήματα. Ο κ. Καρατσόλης ξεχνά προφανώς ότι υπάρχουν από τα έτη 2009 και 2010 ακόμη, συσσωρευμένες απλήρωτες υποχρεώσεις ποσού περίπου 32.000 ευρώ στον  τομέα του πολιτισμού  (μεγάλο μέρος τους αφορά και το φεστιβάλ αρχαίου θεάτρου) από την εποχή της θητείας του στο Δήμο Οινιάδων, τις οποίες ούτε και από τη θέση του Αντιδημάρχου της προηγούμενης Δημοτικής αρχής φρόντισε να τακτοποιήσει ως όφειλε. Αντιθέτως, το κόστος βαρύνει τη σημερινή Δημοτική αρχή, η οποία έχει αναλάβει την αποπληρωμή προχωρώντας σε ρυθμίσεις.
Σήμερα ο Δήμος μας αντί να διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις (έτσι όπως θέτει το ζήτημα ο κ. Καρατσόλης), προσπαθεί να εξοφλήσει τις διαταγές πληρωμής επί των ημερών της δημοτικής αρχής στην οποία ήταν μέλλος ο ίδιος.



Ο κ. Καρατσόλης, επίσης μιλά για «υποβάθμιση». Το πώς το εννοεί φυσικά μόνο εκείνος γνωρίζει, γιατί αντικειμενικά οι φετινές παραστάσεις που επιλέχθηκαν, αποτελούν κορυφαίες παραγωγές στις οποίες συμμετέχουν καταξιωμένοι στο χώρο καλλιτέχνες. Το γεγονός των τριών παραστάσεων που επιλέχθηκαν (για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω), δεν αντιδιαστέλει την ποιότητά τους, καθώς θεωρείται ότι η ποσότητα δεν αποτελεί πάντα τεκμήριο ποιότητας.
Σε ότι αφορά δε στο τι συνάδει ή όχι με το χώρο,  καλύτερα να αφήνουμε όλοι τους ειδικούς να εκφέρουν απόψεις.
Ι.Π. Μεσολογγίου 19-6-2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.