Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Οργή στον δήμο Μεσολογγίου για τη ΔΕΗ


deh_grafeia_425x«Καυτό» και άλυτο παραμένει το ζήτημα των οφειλών της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου στη ΔΕΗ. Μάλιστα σήμερα η ΔΕΗ διέκοψε επί τρείς ώρες την ηλεκτροδότηση σε σειρά 10 αντλιοστασίων υδροδότησης, ενώ ενέταξε στον προγραμματισμό της για την επόμενη Τρίτη 6-10-2015 νέες διακοπές.

Ο Δήμος Μεσολογγίου κινήθηκε με θεσμικές παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στους βουλευτές του νομού μας καθώς επίσης τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ για την γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος δεδομένου ότι αρκετές ΔΕΥΑ αντιμετωπίζουν πανελλαδικά το ίδιο πρόβλημα.
Στην σύσκεψη που συγκαλείται την Παρασκευή 2-10-2015 στο δημαρχείο σε επίπεδο Δημάρχου και επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, θα αποφασισθούν και θα δρομολογηθούν περαιτέρω κινήσεις, διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις.
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δήμος Μεσολογγίου, προκειμένου να επιτευχθεί η αναστολή των προγραμματισμένων από την ΔΕΗ διακοπών, τόσο για την διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού του νερού, όσο και της δημόσιας υγείας, είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων στην προσπάθεια του Δήμου, ακόμη κι αν επιλεγεί ο τρόπος των δυναμικών κινητοποιήσεων.
«Μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καλούνται όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού να λάβουν θέση άμεσα, δεδομένου ότι ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου έγκαιρα και με τεκμηριωμένη πρόταση που κατέθεσε στη ΔΕΗ προέβλεψε την παρούσα εξέλιξη, καταβάλλοντας μηνιαίες δόσεις για αποπληρωμένη παλιότερων οφειλών», αναφέρει.
Αναλυτικά η επιστολή προς τους δημότες για τις διακοπές ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Δημότισσες και Δημότες
Σε συνέχεια της 143/2015 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την κατάσταση στην ΔΕΥΑΜ και τις κυλιόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης αντλιοστασίων που ξεκίνησε από σήμερα η ΔΕΗ, σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας ήδη κινήθηκε με θεσμικές παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στους βουλευτές του νομού μας καθώς επίσης τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. E. Παναγιωτάκη. Παράλληλα, απεστάλη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ Δήμαρχο Ρεθύμνης Γ. Μαρινάκη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για την γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος δεδομένου ότι αρκετές ΔΕΥΑ αντιμετωπίζουν πανελλαδικά το ίδιο πρόβλημα.
Παρ’ όλες τις πρωτοβουλίες, η ΔΕΗ δείχνοντας υπέρμετρο ζήλο, αναλγησία σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και απίστευτη ταχύτητα στην εφαρμογή της εισπρακτικής της πολιτικής, διέκοψε σήμερα 29-9-2015 επί τρείς ώρες την ηλεκτροδότηση σε σειρά 10 αντλιοστασίων υδροδότησης, ενώ ενέταξε στον προγραμματισμό της για την επόμενη Τρίτη 6-10-2015 νέες διακοπές.
Στην σύσκεψη που συγκαλείται την Παρασκευή 2-10-2015 στο δημαρχείο σε επίπεδο Δημάρχου και επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, θα αποφασισθούν και θα δρομολογηθούν περαιτέρω κινήσεις, διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις.
Ωστόσο, προκειμένου να επιτευχθεί η αναστολή των προγραμματισμένων από την ΔΕΗ διακοπών, τόσο για την διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού του νερού, όσο και της δημόσιας υγείας, είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων στην προσπάθεια του Δήμου, ακόμη κι αν επιλεγεί ο τρόπος των δυναμικών κινητοποιήσεων. Μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καλούνται όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού να λάβουν θέση άμεσα, δεδομένου ότι ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου έγκαιρα και με τεκμηριωμένη πρόταση που κατέθεσε στη ΔΕΗ προέβλεψε την παρούσα εξέλιξη, καταβάλλοντας μηνιαίες δόσεις για αποπληρωμένη παλιότερων οφειλών.
Η παρούσα επιστολή θα σταλεί και στις δικαστικές αρχές του Μεσολογγίου, προκειμένου να ενημερωθεί ο κ. Εισαγγελέας για τυχόν σοβαρά προβλήματα που θα ανακύψουν στο άμεσο μέλλον λόγω των διακοπών της ηλεκτροδότησης αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.