Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

«Άγρια Δύση» η Σταμνά

Ετοιμάζονται να πάρουν τα όπλα οι κάτοικοι της Σταμνάς εξαιτίας της επέλασης των ROMA. Καταγγέλλουν σοβαρές κλοπές που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από συγκεκριμένα αυτοκίνητα, όπως δηλώνουν

Στα όριά τους είναι πλέον οι κάτοικοι της Σταμνάς του δήμου Μεσολογγίου με τις κλοπές που γίνονται στην περιοχή τους.

Κυρίως ROMA αλλά και ημεδαποί έχουν μετατρέψει την Σταμνά σε ορμητήριο και η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί σε σημείο που οι κάτοικοι συζητάνε για να ξεκινήσουν ένοπλες περιπολίες επιχειρώντας έτσι να διασώσουν τα υπάρχοντά τους, ενώ υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που ήδη «φυλάνε σκοπιά» για να προστατέψουν την περιουσία τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει αμέτρητες κλοπές.
Υπάρχουν καταγγελίες ότι τα πρόσωπα που διαπράττουν τις κλοπές αυτές είναι γνωστά στην περιοχή, δηλώνουν ότι έχουν κλαπεί γεωτρύπανα αξίας 5000 ευρώ, ενώ τα πιο πρόσφατα περιστατικά είναι μόλις δύο ημερών.

Μόλις προχθές σημειώθηκε διάρρηξη σε περίπτερο που είναι στην πλατεία του χωριού, από το οποίο εκλάπησαν τσιγάρα αξίας 300 ευρώ, λίγες μέρες πριν άνοιξαν κομμωτήριο, νωρίτερα super market . «Ανά 10 μέρες σημειώνεται και μια σημαντική κλοπή και ανά δυο – τρεις μέρες υπάρχουν μικροκλοπές», δήλωσε ο πρόεδρος της Σταμνάς κ. Γιώργος Καπελάρης, συμπληρώνοντας: «είναι συγκεκριμένα αυτοκίνητα που εμφανίζονται και μας κλέβουν».

Τα περιστατικά όμως κλοπής δεν περιορίζονται μόνο στις παραπάνω περιπτώσεις. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας αναφέρει ζωοκλοπές, επανειλημμένες κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, καταδρομικές επιχειρήσεις σε αγροικίες, κλοπές αυτοκινήτων ακόμη και κλοπές καυσίμων από αυτοκίνητα.

 «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους ROMA, έχουν λεηλατήσει ολόκληρη την περιοχή», τονίζει απελπισμένος ο κ. Καπελάρης.

Οι κάτοικοι ζητάνε ενίσχυση της περιοχής από την αστυνομία, πριν ξεκινήσουν τις μαζικές ένοπλες περιπολίες. «Έχουμε αγανακτήσει, η αστυνομία τους συλλαμβάνει και μετά από δυο μέρες επιστρέφουν εδώ», δήλωσε άλλος κάτοικος της περιοχής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει κάποια συντονισμένη επιχείρηση, ώστε να αρχίσει να εξαλείφεται το φαινόμενο στην περιοχή.

 Οι καταστάσεις που επίσημα δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να ληφθούν υπόψιν σοβαρά από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, τον δήμο Μεσολογγίου και κυρίως τον εισαγγελέα και από κοινού να επιχειρηθεί να δοθεί μια ουσιαστική λύση, αποφεύγοντας τα ημίμετρα.
πηγή:VLYZIANA news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.