Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Χυτά Κερατέας και Χυτά στρατού Αιτ/Νιας

Eίμαι κάτοικος του δήμου Αγρινίου του νομού Αιτ/νιας, βλέπω εδώ και τόσο καιρό τα γεγονότα με τις αντιδράσεις των κατοίκων της Κερατέας...
και κάνω μερικές σκέψεις για τον Χ.Υ.Τ.Α που λειτουργεί στην περιοχή μου.
0 Χ.Υ.Τ.Α στράτου που εδρεύει στο Μονοδένδρι Λεπενούς βρίσκεται 20 χλμ απο την πόλη του Αγρινίου σε μια ημιορεινή περιοχή κοντά στο χωριό Λεπενού ώπου είναι ενας πολύ σημαντικός βοσκότοπος μιας και οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με την κτηνοτροφία. Η περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α είναι μια τεράστια λαγγαδιά ώπου το ρεύμα της καταλήγει στην λίμνη του υδροηλεκτρικού φράγματος Στράτου. Τα νερά του φράγματος αρδέυουν όλο τον κάμπο του Αγρινίου και τώρα με ένα έργο που ολοκλήρωνεται το νερό θα φτάσει μέχρι την Αμφιλοχία. Αναρωτιέμαι  τώρα εγώ λοιπόν πως είναι δυνατόν να επιλέχθηκε αυτό το σημείο για κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α την στιγμή που αν για οποιοδήποτε λόγω υπάρξει διαρροή θα μολυνθεί το νερό που αρδεύει τις καλιέργειες με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και τον Ανθρωπο. Ποιός μου εγγυάται αν έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες (περιβαλλοντικές μελέτες) για την έκδοση των αδειών και πως είναι δυνατόν να έχει επιλεχθεί το σημείο αυτό για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α δίπλα σε μια λίμνη που αρδεύει μια τεράστια περιοχή, ενώ ο τόπος μας προσφέρει άπειρα σημεία μακριά απο το υδάτινο στοιχείο που μολύνεται έυκολα. Βλέποντας τις αντιδράσεις της Κερατέας διατυπώνω και εγω αυτούς τους προβλήματισμούς και παρακαλώ κάποιον ειδικό επιστήμονα αν είναι δυνατόν να μου απαντήσει.
πηγη:tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.