Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Athens Bike Festival!

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %>


Το Athens Bike Festival, η γιορτή του ποδηλάτου που έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του μεταφορικού αυτού μέσου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία μοντέλα πόλης, αναδιπλούμενα, αλλά και βουνού και δρόμου, να γνωρίσουν την πανευρωπαϊκή τάση που ονομάζεται "ηλεκτρικό ποδήλατο" και να συζητήσουν με τους ειδικούς της αγοράς.

Το Athens Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week), η οποία είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους.

Επίσης, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης, επενδύοντας στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Το φετινό θέμα της είναι η εναλλακτική κινητικότητα και προωθεί τη βαθμιαία υιοθέτηση ενός τρόπου αστικής μετακίνησης λιγότερο ενεργοβόρου, σαφώς καθαρότερου, που βασίζεται στις ανθρώπινες δυνάμεις.

Σε όλο τον κόσμο, μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη ή το Παρίσι επενδύουν στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων ή συστημάτων δημόσιας χρήσης ποδηλάτων. Η Αθήνα διοργανώνοντας για δεύτερη χρονιά το Athens Bike Festival κάνει τα πρώτα της βήματα στην προσπάθεια διάδοσης του ποδηλάτου ως μέσου καθημερινής μετακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.