Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Γιατί λέμε "σ' έπιασα στα πράσα;"

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τάκης Νατσούλης στο βιβλίο του "Λέξεις και Φράσεις Παροιμιώδεις" - εκδόσεις Σμυρνιωτάκης... την εποχή που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους δρούσε ο διάσημος λήσταρχος Θεόδωρος Καρράς με τη συμμορία του και είχαν ρημάξει τα σπίτια και τα μαγαζιά.

Η Αστυνομία τούς κυνηγούσε να τους πιάσει, μα ποτέ δεν το κατόρθωνε. Ο Καρράς είχε γίνει το φόβητρο των κατοίκων.

Την εποχή εκείνη, στην Κολοκυνθού των Αθηνών κατοικούσε ο παπα-Μελέτης, για τον οποίο έλεγαν ότι είχε φλουριά με το τσουβάλι και αν και ήταν μεγάλης ηλικίας, ήταν αρκετά δυνατός.

Μια νύχτα ο Καρράς προσπάθησε να μπει στο σπίτι του παπά - Μελέτη όμως ο παπάς πετάχτηκε απο τον ύπνο του και είδε μια σκιά να κινείται ανάμεσα στα πράσα που είχε στην αυλή του.

Ο παπάς έπιασε τον αρχιληστή και τον παρέδωσε στη αστυνομία. Ο κακοποιός ομολόγησε και τους συνεργάτες του, οι οποίοι πιάστηκαν κι εκείνοι.

Από τότε λοιπόν, όταν συμβαίνει κάτι παρόμοιο, λένε συνήθως "τον έπιασαν στα πράσα".
πηγή:tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.