Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

10 οι υπό διαθεσιμότητα υπάλληλοι στο δήμο Μεσολογγίου

Την καθολική άρνηση του δήμου Μεσολογγίου να στείλει οποιαδήποτε στοιχεία, αλλά και να υπογράψει διαπιστωτικές πράξεις θα συναντήσει η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περί διαθεσιμότητας υπαλλήλων ΔΕ.

Η περίφημη εγκύκλιος έφθασε σήμερα σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας και προβλέπει την αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ. Στην εγκύκλιο καλούνται όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ρυθμίσεων του Μνημονίου ΙΙΙ και προβλέπει ότι η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος με την καταβολή του 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται.
Σε ότι αφορά τον δήμο Μεσολογγίου οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κυμαίνονται σε δέκα και προέρχονται από τους πρώην δήμους Οινιαδών και Αιτωλικού, αλλά και πιθανώς από την πρώην νομαρχία και ΔΕΚΟ που μετατάχθηκαν σε αυτόν. Καταρχήν καλείται ο προϊστάμενος διοικητικών υπηρεσιών να στείλει μέχρι την Δευτέρα αναλυτικά στοιχεία πόσοι, ποιοι είναι και με ποιες διαδικασίες προσλήφθηκαν και μέχρι τις 21 Νοεμβρίου ο δήμαρχος να υπογράψει διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα. Από πλευράς δημοτικής αρχής ξεκαθαρίζεται προς όλους τους τόνους ότι κανένας αιρετός δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτήν την διαδικασία και να υπογράψει τέτοιες πράξεις με τις οποίες όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “επιχειρείται να μεταβούμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα”.
πηγή
:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.