Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σύγχρονο δουλεμπόριο στις Οινιάδες

Στον Εισαγγελέα , από τον δήμο, το θέμα των συμμοριών που εκμεταλλεύονται μετανάστες στη συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου
Στη Εισαγγελία Μεσολογγίου προσέφυγε χτες 31/10/2012 ο Αντιδήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παντελής Καρατσόλης για το θέμα της εκμετάλλευσης μεταναστών από συμμορίες που τους υπόσχονται δουλειά και ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Η καταγγελία που έγινε στον Εισαγγελέα αναφέρει τα εξής:


Για άλλη μια φορά, γινόμαστε  θεατές ενός εγκλήματος, που διαπράττεται από συμμορίες  που δρουν στη Δημοτική Ενότητα Οινιάδων. Συμμορίες που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν, κάνοντας  δουλεμπόριο  μεταναστών, συμμορίες αποτελούμενες από  συγκεκριμένα  πρόσωπα  Ελλήνων, τα οποία  σε συνεργασία  με μετανάστες,  καλούν μετανάστες  Βουλγάρικης και Ρουμάνικης καταγωγής στη Δημοτική Ενότητα  Οινιαδών πουλώντας την ελπίδα  για ένα καλύτερο αύριο και  υποχρεώνοντάς τους  να διαβιούν σε υποτυπώδεις  εγκαταστάσεις,,  κάτω από άθλιες  συνθήκες, ενώ άλλους τους υποχρεώνουν  να κοιμούνται  στους δρόμους  και στα  πεζοδρόμια, μην έχοντας εξασφαλίσει  γιʼ αυτούς ούτε τον ύπνο τους και όλα αυτά γίνονται  επί πληρωμή .

Θα ήθελα να υπενθυμίσω το περσινό  τραγικό θάνατο εννιάμηνου παιδιού Βουλγάρικης καταγωγής σε ένα  από αυτούς  τους καταυλισμούς, όπως επίσης και πολλά κρούσματα  κλοπών και δολιοφθορών που έχουν λάβει  χώρα. Όπως επίσης θα ήθελα  να τονίσω  τον κίνδυνο  που ελλοχεύει από υγειονομικής πλευράς  για μετάδοση  νοσημάτων εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσής τους.
Κύριε Εισαγγελέα,

Επειδή, η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση που έχει παγιωθεί  τα τελευταία χρόνια στη Δημοτική Ενότητα Οινιαδών, δεν τιμά κανένα, και περισσότερο δεν τιμά  το  πολιτισμό  αυτής της χώρας  και του τόπου  που ζούμε, ζητώ για ύστατη φορά  τη  παρέμβασή σας για έρευνα στα εξής θέματα:

α) Πώς προσκαλούνται οι μετανάστες Βουλγάρικης και Ρουμάνικης καταγωγής  στη περιοχή από  ποιους μηχανισμούς και πρόσωπα.

β) Να ερευνηθούν οι συνθήκες διαμονής τους καθώς και οι ιδιοκτήτες  που τους «φιλοξενούν»

γ) Να διερευνηθεί, με ποιο τρόπο  γίνεται ο χρηματισμός  από τους μετανάστες,  από τη στιγμή που ξεκινούν από τη πατρίδα τους  μέχρι και την άφιξή τους  στην περιοχή  μας, όπως και στα σημεία  υποδοχής και εγκατάστασής τους σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες των ιδίων.



Τέλος, θα θέλαμε να ενημερωθούμε κι εμείς ως Δημοτική Αρχή και να ενημερωθούν  και  οι Δημότες μας,  σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία προανάκρισης,  όπως και τυχόν  ευθύνες  που  έχουν επιρριφθεί, μετά την περσινή επιστολή μου, με  την οποία ζητούσα την παρέμβαση της δικαιοσύνης  με αφορμή  το θάνατο του μόλις εννέα μηνών βρέφους  Βουλγάρικης υπηκοότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.