Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Άνοιξε τις πύλες του το αγροτικό τεχνολογικό μουσείο Παλαιομάνινας


Γεγονός το αγροτικό τεχνολογικό μουσείο στη Παλαιομάνινα. ΑΝΟΙΞΕ και σας ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ……

Το Μουσείο είναι επισκέψιμο καθημερινά μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τους: ΠΟΥΛΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ:  6944944082 – 2632041251 και ΚΟΥΤΟΥΒΕΛΗ ΚΩΣΤΑ: 6972098451

      Το αγροτικό τεχνολογικό μουσείο Παλαιομάνινας το οποίο δημιουργήθηκε από την Εταιρία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας, αποτελεί το μοναδικό μνημείο τεχνολογικού πολιτισμού στη περιοχή και είναι ανεκτίμητης αρχαιολογικής και τεχνολογικής αξίας.......




     Στο μουσείο το οποίο στεγάζεται σε έναν παλιό αλευρόμυλο, υπάρχει παραδοσιακό υλικό του κύκλου «Σίτος-Άλευρα-Άρτος», έκθεση φωτογραφίας (όργωμα χωραφιού, σπορά σιταριού, θέρισμα, αλώνισμα, λίχνισμα, άλεσμα σιταριού και φούρνισμα), ο παλιός μηχανολογικός εξοπλισμός του μύλου και υλικό όπως αλέτρια, σβάρνες, υλικό υποζυγίων, δρεπάνια, κοσιές, σιτοκαθαρηστήρας, συνεργα του φούρνου, κ.α. 
      Σημειώνεται ότι ο Μύλος (παλαιός αλευρόμυλος ΛΑΠΑ 1920), που ήταν χρόνια στα ερείπια, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, αγοράστηκε το 2000 από την Εταιρεία Φίλων των Μνημείων, ενώ το 2006 εντάχθηκε σε κοινοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ανακαινίστηκε.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.