Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σύλληψη καταστηματάρχη για κροτίδες

Συνελήφθη καταστηματάρχης στο Μεσολόγγι, πού εμπορευόταν κροτίδες και παιδικά αθύρματα έπειτα από στοχευμένους ελέγχους της  αστυνομίας για την εμπορία και κατοχή βεγγαλικών. Κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερες από 16.000 κροτίδες και παιδικά αθύρματα

Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες (8/3/2013) αργά το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 50 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία-κατοχή κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε κατάστημα πώλησης ψιλικών του 50χρονου στο Μεσολόγγι, βρήκαν και κατέσχεσαν 14.681 κροτίδες και 2.300 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτα.

Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων  συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα
πηγή:agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.