Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΓΕΥΣΕ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΡΙ ΤΗΣ: ΔΕΙΤΕ τι κάνει σήμερα η Μεσολογγίτισα Αρετή -ΦΩΤΟ

11905737_10207954809573156_1272472922_o

της ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΙΕΛΟΥ

Και ποιος δεν θυμάται την γλυκιά  μουσικό  και ερμηνεύτρια Αρετή Κετιμέ, που το ταλέντο της στο  σαντούρι  την έκανε να ξεχωρίσει . Σε ηλικία 13 ετών η Μεσολογγίτισσα αοιδός αρχισε  να πλαισιώνει καλλιτεχνικά τον Γιώργο Νταλάρα ενω αξιοζήλευτη ήταν η συμμετοχή της στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
26 ετών σήμερα η χαμογελαστή Αρετή εχει στο ενεργητικό της  σημαντικές συνεργασίες ενω έβγαλε τέσσερις προσωπικούς δίσκους και συνεχίζει με τη νέα της δουλειά με τον DJShantel...Όπως και η ίδια αναφέρει, η παραδοσιακή μουσική είναι για εκείνη  η γραμματική και το συντακτικό της...
Το γεγονός οτι εσύ, ως Ελληνίδα, συνεργάστηκες με έναν Γερμανό στην σημερινή πολιτική συγκυρία, σχολιάστηκε ακόμη και απο την γερμανική τηλεόραση.  Εσύ ένοιωσες οτι υπάρχει και αυτή η ιδιαιτερότητα ή δεν σε απασχόλησε καθόλου αυτο;
Δε με απασχόλησε πρωτίστως γιατί εμείς οι μουσικοί οφείλουμε να είμαστε πρέσβεις της κουλτούρας μας για το εξωτερικό.Επίσης ο Shantel έχει ελληνικές ρίζες ο παππούς του ήταν από την Δράμα (ποντιακής καταγωγής) και ο ίδιος μεγάλωσε με σμυρνέικα και ρεμπέτικα.
Φέτος το καλοκαίρι έκανες περιοδεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Όπως το είδες, ο κόσμος είναι μουδιασμένος ή τελικά είχε μεγαλύτερη ανάγκη για γλέντι;
Όλα βρίσκονται ταυτόχρονα στην ψυχολογία του κόσμου πότε έτσι πότε αλλιώς.Η μουσική και ειδικότερα η αληθινή λαϊκή τέχνη είναι απάγκιο για τον κόσμο θεραπεία και εκείνους μα και για τους μουσικούς.
Φέτος περιόδευσες και στο εξωτερικό. Τι συναισθήματα εισέπραξες από τον Απόδημο ελληνισμό;
Συναισθήματα χαράς νοσταλγίας και αγάπης για την Ελλάδα μα και για αυτό που παρουσιάσαμε.
Έχεις καταγωγή από την Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. Επισκέπτεσαι την ιδιαίτερη πατρίδα σου; Μίλησε μας για αυτήν.
Επισκέπτομαι την ιδιαίτερη μου πατρίδα και πάντα επιζητώ να βρίσκομαι εκεί σε γιορτές κυρίως στα πανηγύρια που έχουμε όπως αυτό της Αγια-Γάθης στις 23.8 με τον παραδοσιακό χαρακτήρα.Για κάθε άνθρωπο που έχει μεγαλώσει σεβόμενος την καταγωγή του αποτελεί πηγή επαναπροσανατολισμού στη βάση ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα.Αγαπώ πολύ τα χωριά των γονιών μου Πεντάλοφο και Σταμνά και μέρη όπως το Αιτωλικό αλλά & γενικότερα τον νομό.Προσπαθώ πλέον να έχω και μία καθημερινή ενημέρωση μέσω των Μ.Μ.Δ
Πώς βίωσες την επαγγελματική εξέλιξή σου από την περίοδο που ησουν παιδί μεχρι την εποχή που, ενήλικη πλέον, να διαγράψεις μια αυτόνομη πορεία;
Κάθε φορά που έπαιζα και φυσικά ήμουν στην εύθραυστη παιδική ή και εφηβική ηλικία είχα και έχω τους γονείς μου. 2 υπέροχους ανθρώπους που κοιτούσαν πάντα την ομαλή εξέλιξη μου.Γιατί ένα παιδί δεν μπορεί να μην παίζει ή να μην χαίρεται.Ταυτόχρονα όμως ο γονιός οφείλει να μάθει τις άμυνες που χρειάζεται να έχουμε καθότι ο κόσμος μας δεν είναι ιδανικός.Έτσι μεγάλωσα και θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσω να πορεύομαι στην μουσική
Ποιοι άνθρωποι σε στήριξαν περισσότερο;
Φανερά όχι πάρα πολλοί αν εξαιρέσουμε συνεργασίες όπως Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία Ελένη Βιτάλη, ορχήστρα Εστουδιαντίνα και σολίστες όπως ο Γιώργος κωτσίνης στο κλαρίνο, οι Αφοί Παπαεμανουήλ, ο Μανώλης Κόττορος στο βιολί κ.α. που στη συνέχεια χαθήκαμε περισσότερο από όλους όμως με στήριξε και με στηρίζει ο απλός κόσμος.
Μια από τις πιο κομβικές στιγμές σου ηταν αναμφίβολα η Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι θυμάσαι από τότε;
Πολλή χαρά περηφάνια ενθουσιασμός δεν θα ξαναζήσω ποτέ το ίδιο πράγμα και συναίσθημα .Όχι μόνο επειδή έπαιξα και παρευρέθηκα σε κάτι τόσο σημαντικό αλλά επειδή τότε Η Ελλάδα βρισκόταν ίσως στο απόγειο .
Έχεις συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες. Υπάρχουν κάποιοι που σε επηρέασαν;
Πολλοί ,καταρχάς οι δάσκαλοι μου και πρώτος ο Αριστείδης Μόσχος έπειτα η δασκάλα μου Αγγελίνα Τκάτσιεβα. Και ύστερα όλοι όσοι έπαιξα μέχρι τώρα μαζί τους .
Είσαι και καθηγήτρια μουσικής. Ποια ειναι η βασική συμβουλή που δίνεις στους μαθητές σου;
Να αγαπάνε και να έχουν υπομονή και επιμονή για την γνώση που θέλουν να έρθει.
 Πηγή:dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.