Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Αρχίζει το κυνήγι των φοροφυγάδων – Αυτόφωρο και φυλακίσεις





Αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης τέθηκαν σε ισχύ από χθες για...






όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, οι οφειλέτες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για το χρέος τους και θα ενημερώνονται για τις δυνατότητες υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διαγραφή έως και του 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και καταβολή σε δόσεις που φτάνουν έως και τις 36. Τα χρέη προς το Δημόσιο αγγίζουν συνολικά τα 41,1 δισ. ευρώ.

«Δεν πρόκειται να πάνε στο αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην Εφορία 5.000 και 10.000 ευρώ. Εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι η δέσμευσή μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου.

Το υπουργείο Οικονομικών στέλνει τελεσίγραφο σε 6.000 μεγαλοοφειλέτες με οφειλές πάνω από 150.000 ευρώ και έχει δώσει εντολές να μπουν κατά προτεραιότητα στο «στόχαστρο» των ελέγχων.

Η «μαύρη λίστα» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προετοιμάζεται ήδη, με στόχο τον εντοπισμό των περίπου 10.000 οφειλετών που χρωστούν συνολικά 37 δισ. ευρώ.

Η ΕΛ.ΑΣ. στο κυνήγι φοροφυγάδων

Πραγματοποιήθηκε προχθες η τελετή για τη δημιουργία της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας που θα ριχτεί στη μάχη για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων, σε συνεργασία και με το ΣΔΟΕ.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν αρμοδιότητα να συλλαμβάνουν και να συντάσσουν αμέσως δικογραφίες για τους παραβάτες, ενώ μπορούν να τους στέλνουν στο αυτόφωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.