Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Μπλόκο στις πωλήσεις του Galaxy tablet

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %>

«Πόντους» κέρδισε η αμερικανική Apple στη διαμάχη της με την κορεατική Samsung, καθώς ένα γερμανικό δικαστήριο απαγόρευσε προσωρινά την πώληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πλην της Ολλανδίας) του κορυφαίου υπολογιστή-ταμπλέτας Galaxy Tab 10.1 της δεύτερης.

Η Apple κατηγορεί τη Samsung ότι η σειρά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών Galaxy έχει παραβιάσει μια σειρά από κατοχυρωμένες πατέντες των προϊόντων iPad και iPhone της αμερικανικής εταιρίας.

Τα Galaxy αποτελούν τον κύριο ανταγωνιστή στη διεθνή αγορά των συσκευών της Apple, γι αυτό η δικαστική απόφαση έχει μεγάλη σημασία, καθώς θίγει τη «ναυαρχίδα» μεταξύ των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών της κορεατικής εταιρίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Ντίσελντορφ έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά από ανάλογη απόφαση αυστραλιανού δικαστηρίου, που οδήγησε σε καθυστέρηση τη διάθεση του Galaxy στην αγορά της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.