Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στις 21 Ιουνίου σφυρίζει το Aqua Maria στο λιμάνι Μεσολογγίου!

Π. Κατσούλης: Βήμα ιστορικού χαρακτήρα για να αλλάξουμε σελίδα

Μια είδηση που μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας για το Μεσολόγγι, βγήκε από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Όπως πρώτοι ενημερωθήκατε χθες από την ΑΙΧΜΗ και το aixmi-news.gr είχε εισαχθεί προς συζήτηση η έγκριση δρομολόγησης του πλοίου "Aqua Maria" στην νεοσύστατη γραμμή Μεσολόγγι - Κεφαλονιά - Ιθάκη. Πράγματι το Συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα της ΝΕΛ και, αν όλα πάνε καλά, στις 21 Ιουνίου το καράβι θα σφυρίξει στο λιμάνι Μεσολογγίου με προορισμό τα δύο νησιά του Ιονίου!

Το όλο θέμα πέρασε από σαράντα κύματα. καθώς διακυβεύονται ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν βλέπουν με καλό μάτι την νέα γραμμή. Ωστόσο η καλή προετοιμασία εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του δήμου Μεσολογγίου, φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Η συνεδρίαση ήταν μακρά, το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά και πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παν. Κατσούλης που ήταν παρών, παίρνοντας το λόγο ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα αυτής της γραμμής παρουσιάζοντας και τη μελέτη βιωσιμότητας.
Ωστόσο όμως δόθηκε μάχη για να ψηφιστεί τελικά η πρόταση, αφού συνάντησε την αντίδραση δυο πλοιοκτητριών εταιριών και παραγόντων της Κεφαλονιάς. Η μάχη αυτή κερδήθηκε για το Μεσολόγγι σκορπίζοντας αίσθημα ικανοποίησης. «Γίνεται ένα βήμα ιστορικού χαρακτήρα για να αλλάξουμε τη σελίδα και τα οικονομικά δεδομένα όχι μόνο του Μεσολογγίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του δημάρχου Παν. Κατσούλη, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
πηγή:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.