Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Κατάλληλο για πόση κρίθηκε το νερό από τις πηγές Αγίου Δημητρίου για Πεντάλοφο, Γουριά και Λεσίνι

Και πάλι πόσιμο το νερό σε Πεντάλοφο, Γουριά, Λεσίνι.
Το νερό είχε κριθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση από την Δ/νση Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας.
Ωστόσο η ΔΕΥΑΜ προχώρησε στις ενέργειες που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω και σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθυντής της Σπ. Σταματάτος είναι και πάλι πόσιμο.
Η ΔΕΥΑΜ προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες για το αποτέλεσμα αυτό:  • Έγινε περίφραξη και αποκλείστηκε ο χώρος των δύο αντλιοστασίων Λεσινίου, Πενταλόφου και Γουριάς σε μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτά.
  • Τσιμεντοστρώθηκε ο χώρος πέριξ των αντλιοστασίων.
  • Έγινε συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.
  • Έγινε διευθέτηση παρακείμενων πηγαίων εκφορτώσεων ώστε να απομακρύνονται τα επιφανειακά νερά από τα έργα υδρομάστευσης στο Α/Σ Λεσινίου.
  • Εξυγιάνθηκε το δίκτυο και οι πηγές με υπερχλωρίωση και υδραυλικο ξέπλυμα.
  • Πραγματοποιήθηκαν πολλές δειγματοληψίες ώστε να διαπιστώνεται το αποτέλεσμα των ενεργειών.
Σύμφωνα με τον κ. Σταματάτο τα δείγματα που πάρθηκαν από τις πηγές πριν την χλωρίωση δεν έχουν μικροβιακό φορτίο. Όπως και τα δείγματα που πάρθηκαν κατά το διάστημα της απαγόρευσης.
ΜΑΡΘΑ ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ
πηγή:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.