Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Νεοχώρι,Μεγάλος ασθενής η καθημερινότητα...!!!

Χωµατερή στο Λούρο

- Νέα χωματερή δημιουργείται στο Λούρο εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να ελέγξει και της ανευθυνότητας των πολιτών


Από ένα ατέλειωτο σκουπιδομάνι επιβαρύνεται η ευρύτερη περιοχή του Λούρου εξαιτίας της μεγάλης κίνησης που υπάρχει τους θερινούς μήνες και της αδυναμίας της Πολιτείας να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον.
Μια περιοχή που είναι ενταγμένη στη συνθήκη Ραμσάρ και χρήζει ήπιων αναπτυξιακών παρεμβάσεων μέχρι και σήμερα «υποδέχεται» χιλιάδες τόνους σκουπιδιών από τους λουόμενους οι οποίοι συμπεριφέρονται απάνθρωπα προς το οικοσύστημα καταστρέφοντας την σπάνια ομορφιά της περιοχής. Λίγα μέτρα πίσω από το αντλιοστάσιο, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από την παραλία έχει δημιουργηθεί ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος, μάλλον από μαγαζιά που εναποθέτουν εκεί τα σκουπίδια τους. Σε απόσταση αναπνοής δεκάδες ελεύθερα ζώα αναζητούν την τροφή τους και στα είκοσι μέτρα περνά ο δρόμος μέχρι το Λούρο. Όλα αυτά εν έτει 2011 όπου λειτουργεί ο ΧΥΤΑ, αλλά ο δήμος δεν είναι τόσο συνεπής στην αποκομιδή, ούτε φρόντισε να εγκαταστήσει εκεί μεγάλα κοντέϊνερ, παρά μόνο τέσσερις μικρούς κάδους.


Βομβαρδισμένο και το Νιοχώρι

Καθαρίστηκε η περιοχή δίπλα στον Αχελώο, στην Δ.Κ. Νεοχωρίου
Λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα, στο Νεοχώρι, το τρίτο σε μέγεθος διαμέρισμα του δήμου Μεσολογγίου η εικόνα είναι το ίδιο απαράδεκτη. Πρόσφατα ο δήμος έστειλε συνεργεία να κόψουν τα χορτάρια, αλλά μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό. Σκουπίδια και μπάζα παντού, χώροι κοινόχρηστοι και ιδιωτικοί απεριποίητοι συνθέτουν το σκηνικό σε μια περιοχή που κατά τα άλλα επιζητεί τουρισμό.
Μια σωστή ενέργεια έγινε πριν από λίγες μέρες με τον καθαρισμό μιας περιοχής που συνορεύει με τον Αχελώο και είχε πνιγεί στα χόρτα και τα μπάζα. Αυτό έγινε με ενέργειες του δήμου σε συνεργασία με το ΤΟΕΒ Νεοχωρίου που βοηθά όπου μπορεί. Ωστόσο το Νιοχώρι, όπως και τα άλλα χωριά, δείχνουν παραμελημένα και εντελώς αναξιοποίητα υπαιτιότητι τόσο του δήμου, όσο και των κατοίκων που δεν φροντίζουν τα του οίκου τους και ρυπαίνουν περιμένοντας να τρέχει προς πάσα κατεύθυνση ο δήμος.
Η παιδική χαρά εγκαταλελειµµένη, όνειρο απατηλό για τα παιδάκια της Μαγούλας
Πιο πέρα, στη Μαγούλα ένας υπολογίσιμος αριθμός παιδιών έχει ξεχάσει τι πάει να πει παιδική χαρά. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία ο χώρος έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού.
Τα χόρτα έχουν κυριέσει τον τόπο, τα όργανα έχουν σκουριάσει και καταστράφηκαν. Όπως μας είπαν, η παιδική χαρά έχει να συντηρηθεί επί δημαρχίας Νεστοράτου προς απογοήτευση της νεολαίας που στωικά δεν εγκαταλείπει τα μικρά χωριά και της στερούν και από πάνω το παιχνίδι. Τι λένε οι αρμόδιοι; Δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε προσωπικό, είναι αρμόδιος ο τάδε ή ο δείνα... Τα παιδιά όμως τι φταίνε;
πηγή:εφημερίδα ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.