Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε Καρέτα Καρέτα

Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε Καρέτα Καρέτα Το κουφάρι του θαλάσσιου ζώου εντοπίστηκε στην Τουρλίδα

Το κουφάρι του θαλάσσιου ζώου εντοπίστηκε στην Τουρλίδα


Το κουφάρι του θαλάσσιου ερπετού (φωτό) ξεβράστηκε στην ακτή του νησιού της Τουρλίδας Μεσολογγίου, έχοντας φανερά σημάδια τραυματισμού. Όπως λένε ντόπιοι ψαράδες, το φαινόμενο ατυχώς δεν είναι σπάνιο αφού πολύ συχνά θαλάσσιες χελώνες του προστατευόμενου είδους καρέτα-καρέτα που πλέουν στην περιοχή, πέφτουν θύματα είτε ταχύπλοων σκαφών, είτε περιστασιακών ψαράδων του σαββατοκύριακου οι οποίοι χρησιμοποιώντας παράνομους αλιευτικούς τρόπους αναγκάζονται να τις σκοτώσουν προκειμένου να περισυλλέξουν συνήθως τα δίχτυα τους.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρυσι με τον «Αρίωνα» ένα πανέμορφο μικρό δελφίνι, το οποίο όμως μετά από μερικές εβδομάδες παραμονής στον Δίαυλο, ξεβράστηκε νεκρό στις ακτές της λιμνοθάλασσας φέροντας χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο. Δυστυχώς η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή δεν προστατεύεται, παρά το γεγονός πως απέχει ελάχιστα από τις λιμενικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.