Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η Google στο Αγρίνιο! (φωτο)



«Αλωνίζει» στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, το αυτοκίνητο της Google, που με κορυφαίο εξοπλισμό  καταγράφει δεδομένα, από τους δρόμους της πόλης, τις εθνικές-επαρχιακές  οδούς κλπ, για τους χάρτες της
Το ειδικό αυτοκίνητο της εταιρίας, εντοπίστηκε από το agriniopress,στην ε.ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της Νεάπολης  και όπως είναι ίσως γνωστό, όλες τις προηγούμενες ημέρες, περιηγείται στον νομό Αιτωλ/νίας, καταγράφοντας δεδομένα από κάθε δρόμο.
Αποστολή του είναι να καταγράφει τους δρόμους με στίγμα gps, έτσι ώστε να μπορεί όποιος εστιάσει σε έναν χάρτη του Αγρινίου, μέσω google maps να περιηγηθεί σαν να βρίσκεται εκεί.

Tο πρόγραμμα Google Maps το οποίο δίνει την δυνατότητα σε κάθε χρήστη του διαδικτύου να περιηγηθεί εικονικά στον χάρτη κάθε μικρής πόλης και χωριού ολόκληρου του πλανήτη! Η συγκεκριμένη δυνατότητα ονομάζεται Street View και με το πάτημα του ανάλογου πλήκτρου ο χρήστης ξεφεύγει από την “απλή” εικονική περιήγηση σε έναν χάρτη αλλά πλέον “μπαίνει” μέσα στην ζωντανή εικόνα ενός δρόμου όπως ακριβώς την αποτύπωσε το εν λόγω όχημα με τα ειδικά του μηχανήματα.

Το πρωτογενές υλικό της φωτογράφησης πηγαίνει κατευθείαν στα κεντρικά της εταιρείας (συνήθως στην Ιρλανδία) όπου και περνά από ειδική επεξεργασία ώστε να αφαιρεθούν όσες λεπτομέρειες δεν επιτρέπει ο νόμος της κάθε χώρας να εμφανίζονται στο διαδίκτυο όπως πινακίδες αυτοκινήτων, πρόσωπα των περαστικών, μέχρι και πινακίδες καταστημάτων σε ορισμένες περιπτώσεις.
Όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα ισχύον αρκετές τέτοιες απαγορεύσεις.
πηγή:agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.