Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη σε όσους πηγαίνουν με πόρνες

Ποινική δίωξη σε όσους πηγαίνουν με πόρνες Κάποιοι ωστόσο υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών που υπηρετούν τη βιομηχανία του σεξ

Κάποιοι ωστόσο υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών που υπηρετούν τη βιομηχανία του σεξ



Οι βουλευτές της Γαλλίας θα πρέπει να ψηφίσουν τη συμβολική απόφαση μιας διακομματικής επιτροπής. Σύμφωνα με αυτήν καταργείται η πορνεία και μάλιστα σε μία εποχή που φαίνεται να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι οι βουλευτές με αυτή την άποψη. Κάποιοι υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών που υπηρετούν τη βιομηχανία του σεξ, που στη Γαλλία υπολογίζονται σε περίπου 20.000.
Η ποινική τιμωρία των πελατών είναι ο καλύτερος τρόπος, όπως υποστηρίζουν, για να μειωθεί στη Γαλλία, δεδομένου ότι σε όλες τις χώρες που έχουν υιοθετήσει ρυθμιστικές διατάξεις για αυτή τη δραστηριότητα έχει σημειωθεί αύξησή της.

Το 1999, η σουηδική κυβέρνηση υιοθέτησε μια παρόμοια νομοθεσία για να ποινικοποιήσει τους πελάτες στης βιομηχανίας του σεξ, ενώ παράλληλα απάλλαξε από οποιαδήποτε ποινική κύρωση τις εργάτριες του κλάδου.
Η Γαλλία ουσιαστικά έχει στόχο την κατάργησή της, όμως η ίδια η πράξη της πορνείας δεν αποτελεί έγκλημα. Διώκεται μόνο όταν διαταράσσει τη δημόσια τάξη, ενώ ο πελάτης αντιμετωπίζει δίωξη μόνο εάν η πόρνη είναι ανήλικη ή «ιδιαιτέρως ευάλωτη», εξαιτίας ενδεχόμενης ασθένειας, κλπ.

Την ίδια ώρα, η μαστροπεία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από ένα έως επτά έτη, ενώ κάθε χρόνο σημειώνονται στη Γαλλία περίπου 1.000 σχετικές καταδίκες.

Σύμφωνα με την Ντανιέλ Μπουσκέ, τη βουλευτή των Σοσιαλιστών που βρίσκεται επικεφαλής του κινήματος για την κατάργηση της πορνείας, το νέο νομοσχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει ποινή εξάμηνης φυλάκισης και πρόστιμα ύψους έως 3.000 ευρώ για τους πελάτες.

Ο Γκι Ζοφρουά, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και επίσης μέλος της επιτροπής, υποστήριξε ότι ότι τα πολιτικά κόμματα έφτασαν σε συμφωνία σχετικά με το θέμα, διότι αφενός πρόκειται για ζήτημα «δημοκρατικής ηθικής» και αφετέρου ένα στις δέκα πόρνες είναι θύματα τράφικινγκ.

Από την άλλη μεριά, το γαλλικό σωματείο των εκδιδομένων γυναικών με την ονομασία «Στρας» ζήτησε από τα μέλη του να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προτεινόμενο νομοσχέδιο.

Οι συνδικαλίστριες του κλάδου διαχωρίζουν την συναινετική πορνεία και τη διακίνηση γυναικών με σκοπό την έκδοσή τους και εκφράζουν φόβους ότι η μείωση των πελατών μπορεί να οδηγήσει τις πόρνες στην αποδοχή ριψοκίνδυνων συναλλαγών.
Μάλιστα, το Στρας απηύθυνε επιστολή στο γαλλικό κοινοβούλιο, κατηγορώντας τους πολιτικούς ότι αντιμετωπίζουν τις πόρνες «σαν περιθωριακά άτομα η φωνή των οποίων δεν δικαιούται να ακουστεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.