Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η Αστυνομία για την υπόθεση δωροδοκίας του υπαλλήλου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

astynomia 1
Ο δράστης απαίτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού των 1200 ευρώ προκειμένου μεσολαβήσει για την έκδοση άδειας χειριστή μηχανήματος έργων.

Στις έρευνες που ακολούθησαν κατασχέθηκαν χρήματα, πληθώρα υπηρεσιακών και λοιπών εγγράφων καθώς και δυο υπηρεσιακές στρογγυλές σφραγίδες της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας
Συνελήφθη χθες (26-9-2012) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 58 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία.
Ο 58χρονος είναι εν ενέργεια υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε στα πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου μετά από καταγγελία 31χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα ο 58χρονος απαίτησε από τον 31χρονο την καταβολή χρηματικού ποσού των 1.200 ευρώ προκειμένου μεσολαβήσει για την έκδοση άδειας χειριστή μηχανήματος έργου.
Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε η καταβολή του χρηματικού ποσού των 800 ευρώ με την υποβολή των δικαιολογητικών και η εξόφληση του υπολοίπου ποσού με την παραλαβή της άδειας.
Για το σκοπό αυτό, οι δυο άνδρες συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι σε καφετέρια στο Αγρίνιο όπου ο 58χρονος παρέλαβε τα δικαιολογητικά του ενδιαφερόμενου καθώς και το χρηματικό πόσο των 800 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 58χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
• 104 πακέτα τσιγάρων τα οποία στερούνταν ειδική ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης
• Το χρηματικό πόσο των 2765 ευρώ το όποιο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από την παράνομη δράση του.
• Πληθώρα εγγράφων (πρωτότυπα και σε φωτοαντίγραφα) τόσο της υπηρεσίας του συλληφθέντα όσο και άλλων υπηρεσιών.
• Συμπληρωμένα και ασυμπλήρωτα έντυπα αδειών κυκλοφορίας μηχανημάτων έργου
• Διαφορές αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις (συμπληρωμένες και ασυμπλήρωτες)
Τα έγγραφα που βρέθηκαν στην οικία του 58χρονου αποτελούν στοιχεία στα οποία είτε είχε πρόσβαση είτε του τα είχαν εμπιστευτεί λογω της ιδιότητας του και είχε υπεξάγει.
Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα στο χώρο εργασίας του 58χρονου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσολογγίου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :
• Δυο υπηρεσιακές στρογγυλές σφραγίδες της πρώην Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας.
• Δυο ασυμπλήρωτα και υπογεγραμμένα τόσο από τον συλληφθέντα όσο και από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειαρχη έντυπα αδειών κυκλοφορίας μηχανημάτων έργου, σφραγισμένα με τη στρογγυλή σφραγίδα της Υπηρεσίας
• Μια συμπληρωμένη άδεια χειρισμού μηχανήματος έργου
• Μια υπηρεσιακή ταυτότητα πρώην υπαλλήλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας
• Μια σφραγίδα εταιρίας χωματουργικών εργασιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Οι έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη και το προανακριτικό έργο ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.
πηγή:aerasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.