Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η καθολική εκκλησία δεν θα κηδεύει όποιον δεν πληρώνει φόρους στη Γερμανία

Γερμανικό δικαστήριο δικαίωσε σήμερα την πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας η οποία αρνείται να τελέσει χριστιανική κηδεία στους πιστούς που δεν έχουν πληρώσει τον εκκλησιαστικό φόρο.
Ο Χάρτμουτ Τσαπ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι το να είναι κανείς μέλος μιας εκκλησίας καθορίζεται από τις προσωπικές πεποιθήσεις του και όχι από την οικονομική σχέση που έχει μαζί της.

Ωστόσο το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο της Λειψίας απέρριψε τον ισχυρισμό του. Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι αν ο Τσαπ είχε δικαιωθεί, θα έπρεπε να μεταρρυθμιστεί το σύστημα φορολόγησης στη Γερμανία.

Με βάση μια συμφωνία που ανάγεται στο 19ο αιώνα τα 24 εκατομμύρια των Καθολικών της Γερμανίας πληρώνουν φόρο 8-9% του εισοδήματός τους υπέρ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η είσπραξη των φόρων γίνεται από κρατικούς αξιωματούχους οι οποίοι καταγράφουν επίσης και όσους δηλώνουν ότι δεν ανήκουν πλέον στην εκκλησία.

Υπολογίζεται ότι πάνω από τους μισούς Καθολικούς είναι εγγεγραμμένοι και πληρώνουν τον εκκλησιαστικό φόρο.

Την Δευτέρα η Καθολική Εκκλησία ανακοίνωσε ότι σε όσους επιλέγουν να μην πληρώνουν τον φόρο αρχικά θα απευθύνει μια προειδοποίηση και κατόπιν θα αρνείται να τους κηδέψει ή να τελέσει άλλα μυστήρια.
πηγή:apistefto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.