Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Με 30 εκατ. ευρώ ενισχύονται κτηνοτρόφοι

Με συνολικά 30 εκατ. ευρώ ενισχύονται άμεσα Έλληνες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της απότομης αύξησης των ζωοτροφών. Στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Κανονισμού de minimis, μετά και τη σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοίνωσε σήμερα τα ποσά που θα δοθούν σε τέσσερις κλάδους της κτηνοτροφίας.

Η πληρωμή των δικαιούχων θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν όλοι οι διασταυρωτικοί έλεγχοι, καθώς και η μεταφορά των ποσών ύψους 25 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης, θα δοθούν 5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Άρθρου 68 σε κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Έτσι λοιπόν, με βάση τα προσωρινά στοιχεία, οι χοιροτρόφοι θα ενισχυθούν με 6,5- 7 εκατ. ευρώ, οι πτηνοτρόφοι με 5- 5,5 εκατ. ευρώ, οι αιγο-προβατοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι πεδινών περιοχών με 9- 9,5 εκατ. ευρώ και οι αιγο-προβατοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι ορεινών περιοχών με 2-2,5 εκατ. ευρώ. Η τελευταία κατηγορία, θα ενισχυθεί με επιπλέον 5 εκατ. ευρώ.

Για την οριστικοποίηση της ενίσχυσης ελήφθησαν υπόψη, μεταξύ άλλων, οι άλλου είδους εισοδηματικές ενισχύσεις που λαμβάνουν, η αύξηση του ζωικού κεφαλαίου, και η καλή λειτουργία των εκμεταλλεύσεων και η αποφυγή παρατυπιών.

«Με τη διαδικασία αυτή που εφαρμόζεται πρώτη φορά στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης, «στόχος μας είναι η υποβοήθηση των κτηνοτρόφων με όλα τα διαθέσιμα μέσα, εξασφαλίζοντας με διαφάνεια ότι κάθε ευρώ που θα καταβληθεί θα πιάσει τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.