Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Υπό κατάργηση σύντομα το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού;

Ο νέος χρόνος αλλά και το νέο μνημόνιο φέρνει μεγάλες ανακατατάξεις σε ότι αφορά την ασφάλεια των πολιτών, μιας και οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το «μαχαίρι» στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα που σήμερα λειτουργούν ανά την επικράτεια θα είναι μεγάλο, ακόμη και της τάξης σχεδόν του 40%.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά ούτε και διαψευστεί για το ποια τμήματα θα είναι εκείνα που θα αναστείλουν την λειτουργία τους, συγχωνευόμενα με κυρίως αστυνομικές διευθύνσεις. Αυτό που μάλλον θα  ληφθεί ως κριτήριο, θα είναι οι χιλιομετρικές αποστάσεις. Ωστόσο φέρεται κατά πληροφορίες πως οι αποφάσεις πλέον έχουν ληφθεί και είναι δρομολογημένες προς εφαρμογή Αν και εφόσον ισχύσει κάτι τέτοιο τότε το πλησιέστερο τμήμα που πάει προς κατάργηση είναι αυτό του Αιτωλικού (8χλμ από την Αστυνομική Δ/νση Αιτωλίας) για το οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο υπάρχει ήδη έντονη φημολογία.
Η πιθανή κατάργηση του Α.Τ. Αιτωλικού σαφώς θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε μια μεγάλη περιοχή όπου η εγκληματικότητα είναι αποδεδειγμένα αυξημένη. Παράδειγμα τα πρόσφατα επεισόδια του καλοκαιριού και όχι μόνο. Παράλληλα οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των δημοτικών ενοτήτων Αιτωλικού και Οινιάδων (μεγάλες αποστάσεις) επιβάλλουν άμεσες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, κάτι που πλέον δεν θα είναι εφικτό. Μοναδικό σημείο αναφοράς αστυνομικής δύναμης θα είναι το Μεσολόγγι, αφού πριν μερικά χρόνια καταργήθηκε και ο τελευταίος αστυνομικός σταθμός στην περιοχή της Παραχελωϊτιδας. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είναι αποδυναμωμένο, μιας και ο μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών είχε μετακινηθεί ήδη προς την Αστυνομική Δ/νση Αιτωλίας στο Μεσολόγγι.
Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη υπάρχει θέμα στην ημερήσια διάταξη που αφορά την μεταστέγαση της Α.Δ. Αιτωλίας αλλά και του Α.Τ. Αιτωλικού.
πηγή:onairnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.