Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πωλούνται η Κουκουμίτσα και η Σάλτινη στη Βόνιτσα!!!

Βόμβα μεγατόνων αποτέλεσε η ανακοίνωση για τα ακίνητα στη Βόνιτσα που οδεύουν προς πώληση!!

 

 
Δεν θα... μείνει τίποτα!!. Στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) πέρασαν χωρίς κανένα αντίτιμο, 40 στρέμματα που είναι το νησάκι της Κουκουμίτσας και 128 στρέμματα στη Σάλτινη απέναντι από το νησάκι στον Αμβρακικό κόλπο στην Βόνιτσα.

Το γραφικό νησάκι Κουκουμίτσα στον όρμο της Βόνιτσας που συνδέεται με πέτρινη πεζογέφυρα  με την παραλία, σε μικρή απόσταση από τις ακτές μαζί με το άλσος στη Σάλτινη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, περνούν στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) και θα πουληθούν σε ιδιώτες. Τα έσοδα του συγκεκριμένου ταμείου διατίθενται αποκλειστικά για την αποπληρωμή των δανείων.........
Με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων που ρυθμίζει το θέμα, προβλέπεται ότι μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ:
ΝΗΣΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ Εμβαδό 40.000,00 και ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ ΕΝΑΝΤΙ ΝΗΣΙΔΑΣ Εμβαδό 128.421.74Η απόφαση έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. 1020, 2013, ΤΕΥΧΟΣ 2ο)  και υπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Κώστα Χατζηδάκη, Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο, Περιβάλλοντος, Ευάγγελο Λιβιεράτο και Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η παραχώρηση των ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ γίνεται χωρίς κανένα αντίτιμο. Γι’ αυτό και προφανής στόχος είναι να εισπραχθούν έσοδα, τα οποία στο σύνολο τους θα διατεθούν για την αποπληρωμή των δανείων. Το ταμείο έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στις πωλήσεις με πολύ πιο ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως με την πώληση των ακινήτων (πρόκειται για 300 σε όλη τη χώρα) θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις. Θα δημιουργηθούν νέες παραγωγικές μονάδες, κύρια στον τομέα του τουρισμού, κι αυτές με την σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες την αντίδραση των κατοίκων προκαλεί η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στο οποίο γίνεται λόγος για πώληση της Κουκουμίτσας και της Σάλτινης που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Βόνιτσας και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι η ιστορία του νησιού δεν πωλείται ανήκει στο Λαό της Βόνιτσας και εκεί πρέπει να παραμείνει.
Τονίζουν μάλιστα ότι περιμένουν από τη Πολιτεία να συνειδητοποιήσει ότι εκεί μέσα, δεν μπορεί τίποτα να οικοδομηθεί, διότι είναι ζώνη PAMSAR και η προστασία αυτής της περιοχής  δεν αποτελεί απλά υποχρέωση, αλλά μοναδική ευκαιρία για την σωτηρία του Αμβρακικού κόλπου.

*Ευχαριστούμε την Αμφικτιονία Ακαρνάνων για την επισήμανση του θέματος
Πηγή:  http://xiromeronews.blogspot.gr


Κουκουμίτσα: Το πανέμορφο γραφικό νησάκι

Σάλτινη: πυκνή βλάστηση και πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή

Πηγή:  http://xiromeronews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.