Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Σοκ από τη δολοφονία του Γιώργου Τσιρώνη

Πολύ γνωστή στην κοινωνία του Αγρινίου είναι η οικογένεια του 46χρονου Γιώργου Τσιρώνη του υπαρχιφύλακα του φυλακών Μαλανδρίνου που χθες το μεσημέρι έπεσε νεκρός μετά από τρεις μαχαιριές που δέχτηκε στο λαιμό από Αλβανό ισοβίτη, που τον σκότωσε για να εκδικηθεί για το γεγονός της απόρριψης αιτημάτων που είχε υποβάλλει για άδεια, ή για υπό όρους αποφυλάκιση σύμφωνα με άλλες πληροφορίες.

Ο τραγικός 46χρονος, σύμφωνα με το agriniopress.gr εργάζονταν μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του σε εμπόριο ιχθύων και διατηρούσαν ιχθυοπωλείο στην οδό Μπαϊμπά και στη συνέχεια στην οδό Παναγοπούλου. Ακολούθησε η πρόσληψη του το 1997 ως σωφρονιστικού υπάλληλου και εργάζονταν στις φυλακές του Μαλανδρίνου εδώ και 12 χρόνια, μέχρι τη μοιραία μέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του. Παράλληλα είχε δημιουργήσει την οικογένεια του. Η γυναίκα του εργάζεται στο Τμήμα Προσωπικού του νοσοκομείου του Αγρινίου, ενώ ο γιος του είναι φοιτητής σε Πολυτεχνική Σχολή στην Αθήνα και η κόρη του μαθήτρια Λυκείου.
Ο άτυχος υπαρχιφύλακας ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία και όσοι τον γνώριζαν τον περιγράφουν ως εξαίρετο άνθρωπο, φιλικό και οικογενειάρχη. Οι συνάδελφοι του παράλληλα τον περιγράφουν ως «πρόσχαρο» και «μπροστάρη» στη δουλειά του και υπάλληλο που είχε καλές σχέσεις με τους κρατουμένους. Να σημειωθεί πως στις φυλακές του Μαλανδρίνου, διευθυντής τα τελευταία περίπου τρία χρόνια είναι ο κ. Βασίλης Γκορτζάς, που κατάγεται από το Δοκίμι του δήμου Αγρινίου και ήταν κουμπάρος του εκλιπόντος.
Στις συγκεκριμένες φυλακές που χαρακτηρίζονται υψίστης ασφαλείας, εργάζονται πολλοί Αιτωλοακαρνάνες ενώ και σε αυτές υπάρχει τεράστιο πρόβλημα συμφόρησης και κατά συνέπεια, αποτελεσματικού ελέγχου.

Φυλακές Μαλανδρίνου: Είχαμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας αποφάσισε την αποχή όλου του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης της χώρας, από τη λειτουργία των τακτικών επισκεπτηρίων των συγγενών των κρατουμένων από σήμερα Τετάρτη έως και την Κυριακή 30 Μάρτη, σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου υπαρχιφύλακα.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, επισκεπτήρια συνηγόρων, μεταγωγές, δικαστήρια, προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις και όλες γενικά οι υπόλοιπες εσωτερικές λειτουργίες θα γίνουν κανονικά, αναφέρει το protothema.gr
Την ίδια ώρα μέσα από ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου υπογραμμίζει πως είχαν επανειλημμένως προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Μετά το θλιβερό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Συναδέλφου-Φίλου-Πατέρα Γεωργίου Τσιρώνη, νιώθουμε την ανάγκη εν πρώτοις να εκφράσουμε τα ειλικρινά και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.
Νοιώθουμε όμως και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις συνθήκες που μας έχουν αναθέσει να χειριστούμε.
Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ!!!!»


Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.