Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αερομαχία τουρκικών -ισραηλινού αεροσκαφών πάνω από τα κατεχόμενα της Κύπρου

 Αερομαχία τουρκικών  ισραηλινού αεροσκαφών πάνω από τα κατεχόμενα της Κύπρου
Αερομαχία τουρκικών -ισραηλινών αεροσκαφών πάνω από τα κατεχόμενα της Κύπρου :Το σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε ανάμεσα σε ισραηλινό και σε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος «παραβίασε» στις 14 Μαΐου 5 φορές τον λεγόμενο «εναέριο χώρο» των κατεχόμενων της Κύπρου. Το ισραηλινό αεροσκάφος παρέμεινε επί 8 λεπτά στα Κατεχόμενα.
Κατά την ανακοίνωση των τούρκων «δόθηκε σήμα συναγερμού» σε δύο τουρκικά F-16 της βάσης του Ιντζιρλίκ και πως τα δύο τουρκικά μαχητικά «εμπόδισαν το ισραηλινό αεροσκάφος να συνεχίζει να παραβιάζει το συγκεκριμένο εναέριο χώρο».
Σημειώνεται ότι ο λεγόμενος «εναέριος χώρος» των Κατεχόμενων θεωρείται παράνομος από τους διεθνείς αεροπορικούς οργανισμούς και κάθε φορά που τουρκικά μαχητικά εισέρχονται σ’ αυτόν, στην πραγματικότητα (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο) παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.