Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Το Chrome εκτόπισε τον Internet Explorer!

image451 Το Chrome εκτόπισε τον Internet Explorer!
 
Τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη των browsers, τον Internet Explorer, κατάφερε να ξεπεράσει το Chrome και αυτό αποτελεί μια σημαντική ανατροπή. Για την εβδομάδα 14-20 Μαΐου ο Chrome είχε μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια διαδικτυακή κίνηση, συγκεκριμένα 32,76% έναντι 31,94% του Internet Explorer. Πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρίας StatCounter, η υπεροχή του προγράμματος της Microsoft ήταν αδιαφιλονίκητη με μερίδιο σχεδόν 70%.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Chrome ξεπερνά τον Internet Explorer, όμως προηγουμένως η πρωτιά του ήταν πολύ σύντομη, ενώ αυτή τη φορά διήρκεσε μία συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που δείχνει ότι πλέον το πρόγραμμα της Google εδραιώνεται στις προτιμήσεις των χρηστών.
Ο Chrome παρόλα αυτά εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του Internet Explorer σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Στις ΗΠΑ προηγείται 37% έναντι 23% του Chrome, ενώ στη Βρετανία τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 37% και 29%.
Αντίθετα, ο Chrome «σκίζει» στην Ασία και τη Νότια Αμερική. Στην μεν πρώτη προηγείται με περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες του Explorer, ενώ στη δεύτερη με πολύ μεγαλύτερη διαφορά, αφού έχει μερίδιο σχεδόν 50% έναντι μόλις 26% του Internet Explorer..
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.