Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

υπάρχει πετρέλαιο στο Ιόνιο??????????

«Το 2012 θα ξέρουμε αν υπάρχει πετρέλαιο στο Ιόνιο» Δύο τα στάδια στις έρευνα σύμφωνα με τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ«Το 2012 θα ξέρουμε αν υπάρχει πετρέλαιο στο Ιόνιο»

Δύο τα στάδια στις έρευνα σύμφωνα με τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑΣτις αρχές του καλοκαιριού του 2012 θα υπάρχουν τα πρώτα συγκεκριμένα στοιχεία για την ύπαρξη ή μη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Ιόνιο σύμφωνα με τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη. «Τη Δευτέρα πάντως, μια ημέρα μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, απεστάλη στην Εφημερία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις σεισμικές έρευνες.
Άρα προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός και αυτή τη στιγμή μετράμε αντίστροφα τις 90 ημέρες που προβλέπονται από τον σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε, προκειμένου οι εταιρίες που κάνουν σεισμικές έρευνες σε όλο τον κόσμο να καταθέσουν φάκελο στην Ελληνική Κυβέρνηση, ώστε να πάρουν τον διαγωνισμό για να διενεργήσουν έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης» δήλωσε μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο υφυπουργός.
«Οι έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου» ,σημείωσε ο κ.Μανιάτης «έχουν δύο διακριτά στάδια. Το πρώτο είναι οι σεισμικές έρευνες, όπου ουσιαστικά εντοπίζεις που και πόσους υδρογονάνθρακες έχεις. Με μια αρκετά μεγάλη ακρίβεια. Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό των γεωτρυπάνων, αν μπορώ να το πω έτσι.
Είναι το στάδιο αυτό, όπου τα δεδομένα των σεισμολογικών ερευνών τα αγοράζουν οι πετρελαϊκές εταιρίες, με βάση αυτά κάνουν ακόμη πιο εξειδικευμένες έρευνες και αποφασίζουν εάν ενδιαφέρονται να έρθουν να επενδύσουν με γεωτρύπανα, ώστε να εντοπίσουν κοιτάσματα. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς λοιπόν, μετά από μια απουσία από τον διεθνή ορίζοντα περίπου 15 ετών, δηλώνουμε για πρώτη φορά την παρουσία μας και ξεκινάμε με τον πρώτο διαγωνισμό. Ελπίζω - είναι ρεαλιστικό αυτό που θα σας πω - ότι μέχρι τέλος της χρονιάς μπορεί να έχουμε και ανάδοχο. Άρα, ουσιαστικά στις αρχές του καλοκαιριού του ΄12 θα έχουν γίνει έρευνες, θα έχουν ερμηνευτεί τα αποτελέσματά τους και θα ξέρουμε, ως χώρα, τι έχουμε και πόσο έχουμε στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή μας» πρόσθεσε.
«Στο Αιγαίο, εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν στη διάρκεια όλης της Μεταπολίτευσης, ουσιαστικά κανένας δεν έχει κάνει έρευνες. Κανένας δεν έχει πει ποτέ κάτι συγκεκριμένο, εννοώ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα γιατί δεν μιλώ για κάποιες ενδεικτικές ερευνητικές πρωτοβουλίες. Γιατί, δεν έχει ερευνηθεί το Αιγαίο. Αντίθετα, στο Ιόνιο έχουν γίνει πάνω από 120 - 130 γεωτρήσεις και έχουμε και σεισμικά. Πράττουμε αυτό που θα έκανε κάθε σώφρον άνθρωπος στη δουλειά του. Ξεκινάς μια προσπάθεια από εκεί που έχεις τις περισσότερες πιθανότητες και τις σοβαρότερες ενδείξεις ότι θα έχεις θετικό αποτέλεσμα» είπε σχετικά με το ότι δεν γίνονται έρευνες στο Αιγαίο και στο γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει τις περιοχές που συνορεύουν με την Τουρκία.
ΠΗΓΗ:bestnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.