Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΚΙΕΣ Αποκλειστική συνέντευξη στο InboxMag

skies2 600x900 ΣΚΙΕΣ Αποκλειστική συνέντευξηΟι ΣΚΙΕΣ δημιουργήθηκαν το 1997 και η επόμενη 5ετία που ακολούθησε ως το 2002 ήταν  δυναμική με πολλά lives σε όλη την ελλάδα.Το 2000 παρουσίασαν την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “Άνοιξε τα ματια”.Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν γεμάτα με πολλές δουλειές αποτυπώνοντας την ιστορία τους ως τώρα στην ελληνική Hiphop.2011 πλέον, συναντάμε τις ΣΚΙΕΣ πιο ώριμες από ποτέ.Απολαύστε τους σε μια αποκλειστική συνέντευξη και φωτογράφιση.


Πότε αρχίσατε να βλέπετε την μουσική σαν επάγγελμα , αποφασίσατε να ασχοληθείτε σοβαρά και να αφοσιώσετε την ζωή σας σε αυτήν;

Δεν το είδαμε ποτέ σαν επάγγελμα, ευτυχώς!Νομίζω ,ήταν το 98 με 99, έξω από το Αρμαγεδών σε ένα live που κάναμε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Μαζί βρίσκονταν και οι  ‘ZN’ , ‘ΑΓ’ και καμιά δεκαριά συγκροτήματα της εποχής. Εκείνη την περίοδο μόλις είχαμε βγάλει την ‘θανάσιμη απειλή’ και ξαφνικά ,από το πουθενά, χωρίς να καταλάβουμε πως,έγινε ένα μεγάλο μπάμ! Τότε, μας πλησίασε ο Dj Alx, όπου έβγαζε μια συλλογή, με τίτλο, “Ηχοκρατορία Παρουσιάζει Μέρος Α” και ήθελε την ‘θανάσιμη απειλή’ κι ακόμα ένα κομμάτι. Μετά την κυκλοφορία της συλλογής, μας πρότειναν να βγάλουμε ένα ‘ep’ και να πληρώσουν την παραγωγή. Έτσι, μπήκαμε στην διαδικασία να το δούμε λίγο πιο ζεστά και κυκλοφορήσαμε το “Άνοιξε τα μάτια”, όπου μας επέλεξαν ως υποψήφιους, σαν καλύτερο pop συγκρότημα, στα πρώτα βραβεία Αρίων. Από κάτι τέτοιο, μπορείς να καταλάβεις, πως δεν μπορείς να πάρεις και πολύ στα σοβαρά το θέμα μουσική στην χώρα μας!

Είστε ευχαριστημένοι με την μέχρι τώρα πορεία σας;Αν όχι,τι θα θέλατε να είχατε κάνει επιπλέον;

Είμαστε από τα συγκροτήματα που ζήσαμε την χρυσή εποχή του χιπ χοπ στην Ελλάδα κι αυτό μας ευνόησε στην μετέπειτα πορεία μας. Οπότε, θα ήταν αχαριστία, αν λέγαμε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Νομίζω ότι μετά απο δεκατρία ενεργά χρόνια πορείας στον χώρο, ένα κεφάλαιο κλείνει γιατι απλά έκανε τον κύκλο του.




Εκτός από το στούντιο και την σκηνή είστε φίλοι και στην ζωή ;Κάνετε παρέα;

Πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο, άρα γνωριζόμασταν πριν καν ξεκινήσει η φάση με το συγκρότημα. Πιστεύω πως είναι απαραίτητο ώστε να υπάρχει καλή επικοινωνία, να δένει η χημεία και να ταιριάζουν τα ‘χνώτα’, για να βγεί ένας δίσκος ‘δεμένος’. Αν δεν είναι δεμένη μια μπάντα ,συνήθως προδίδεται στην σκηνή.

Θέλοντας και μη,οι Σκιές αποτελούν ένα από τα πιο παλιά Hip Hop Group της Ελλάδας.Με την έμπειρη ματιά που σας έχουν χαρίσει ,αυτά τα χρόνια καριέρας ,πώς βλέπετε τα hip hop groups ,που δημιουργούνται τελευταία ;

Τα συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια ,αλλά και αυτά που δημιουργούνται τώρα, είναι πιο συγκεντρωμένα στο στόχο τους και σίγουρα πιο εξελιγμένα στον ήχο τους. Δηλαδή, ηχητικά, το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ, οπότε υπάρχει ανταγωνισμός. Όπως είναι φυσικό, όταν υπάρχει ανταγωνισμός, υπάρχει και εξέλιξη κι αυτό φαίνεται νομίζω.

Πριν από μερικά χρόνια,στα μουσικά βραβεία Αρίων, είχατε πάρει το βραβείο του καλυτερου pop group της Ελλάδας για το 2000. Στην ιστοσελίδα σας όμως γράφετε πως αποτελείτε ένα Ηip Hop Group..Τελικά τι είναι οι Σκιές;

Τα μπέρδεψες λίγο…δεν είχαμε πάρει βραβείο, αλλά ήμασταν υποψήφιοι μαζί με τους AE. Στην ιστοσελίδα μας, αναφέρουμε την μουσική μας ταυτότητα. Κι εμείς όταν το ακούσαμε γελάσαμε.


skies3 600x400 ΣΚΙΕΣ Αποκλειστική συνέντευξη


Έχετε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Domenica, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, οι Stavento, οι Pro Sinnerz, ο Stereo Mike, οι AE, ο Taki Tsan, ο Taf Lathos, ο Mc Yinka, ο Hatemost, ο Υποχθόνιος , ο Phyrο, ο Κώστας Τουρνας, ο Dj The Boy και ο DJ Sparky T. Υπάρχει κάποιος που θα θέλατε άμεσα να συνεργαστείτε;

Το κομμάτι με τις συνεργασίες, είναι το πιο διασκεδαστικό στην ουσία ,γιατί εκεί μπορείς να πειραματιστείς αρκετά.Αυτή την στιγμή, δεν έχουμε κάποιον στο μυαλό μας.Συνήθως, οι συνεργασίες γίνονται την περίοδο που ηχογραφούμε, με κριτήριο την μουσική και την θεματολογία του κομματιού.

Πολλά κομμάτια σας, έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες ,όπως το ΄μου λείπεις΄,΄η θλίψη μας γιορτή΄,΄μικρό παιδί΄ ,’όχι το μωρό μου’. Πιστεύετε οτι η εμπορικότητα σκοτώνει την μουσική σας;

Οχι, δεν είναι απαραίτητο,αρκεί να έχει την ‘στάμπα’ του καλλιτέχνη αυτό που ακούς. Όταν αυτό σταματήσει να γίνεται τότε αυτόματα επηρεάζει και τον ήχο σου. Την στιγμή που ένας καλλιτέχνης επιτρέψει κάτι τέτοιο, τότε δεν είναι η εμπορικότητα που σκοτώνει την μουσική του ,αλλά ο μάνατζερ που κρύβεται από πίσω .

Ποιά είναι τα άμεσα σχέδια σας για το μέλλον;Ετοιμάζεται κάποια καινούργια δουλειά;

Τα σχέδια προς το παρόν είναι κι περισσότερα live και μάλλον προς το χειμώνα θα ξεκινήσει και η ηχογράφιση για το επόμενο  solo ”Μελωδός”. Μέχρι τότε, θα έχουν βγει και τα υπόλοιπα κλιπ του δίσκου.

Σε ποιό μέρος μπορούμε να σας δούμε Live αυτό τον καιρό;

Την τελευταία Πέμπτη του Δεκέμβρη, παίζουμε στο last ‘yo raps party’ μαζί με άλλα σχήματα. Θα είναι κάτι σαν γιορτή και πιθανότατα το τελευταίο live σαν Σκιές. Για λεπτομέρειες, μπορειτε να επισκευθείτε την σελίδα μας στο facebook , www.facebook.com/skiesgreece

skies4 600x400 ΣΚΙΕΣ Αποκλειστική συνέντευξη

Σε ολόκληρη την μέχρι τώρα πορεία σας, ποιά ήταν η πιο ανατριχιαστική στιγμή που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Δεν ξέρω αν το ανατριχιαστική είναι κατάλληλη λέξη αλλά σ;iγουρα μια καλή στιγμή ήταν όταν μας ενημέρωσαν ότι θα ανοίξουμε τον Grandmaster Flash.

Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες του InboxMag ; Να τους δώσετε κάποια ευχή;

Nα είστε πάντα χαμογελαστοί και με θετική ενέργεια , γιατί σίγουρα θα την χρειαστούμε ΟΛΟΙ!!!
ΠΗΓΗ:InboxMag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.