Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ανακαλύφθηκαν βυθισμένα κομμάτια ηπείρου της εποχής των δεινοσαύρων!

Ανακαλύφθηκαν βυθισμένα κομμάτια ηπείρου της εποχής των δεινοσαύρων! Πιθανόν να είναι υπολείμματα από όταν η Ινδία, η Ανταρκτική και η Αυστραλία ήταν μέρος μιας μεγάλης ηπείρου

Πιθανόν να είναι υπολείμματα από όταν η Ινδία, η Ανταρκτική και η Αυστραλία ήταν μέρος μιας μεγάλης ηπείρουΤεράστια, βυθισμένα κομμάτια από μια ήπειρο της εποχής των δεινοσαύρων, ενδεχομένως να ακακαλύφθηκαν στα πιο μεγάλα βάθη του Ινδικού ωκεανού. Τα δύο θραύσματα, τα οποία ονομάζονται μικροήπειροι, πιθανόν να είναι υπολείμματα από όταν η Ινδία, η Ανταρκτική και η Αυστραλία ήταν μέρος μιας μεγάλης ηπείρου, της Gondwana.
"Τα υποβρύχια αυτά οροπέδια, είναι φανερό πως αποτελούν κομμάτια της Gondwana που βυθίστηκαν όταν η Ινδία απομακρύνθηκε από την Αυστραλία." εξήγησε η Joanne Whittaker, καθηγήτρια γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Sydney στην Αυστραλία.


Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.