Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η χαμένη Ατλαντίδα στο Google Maps;

Νοτιοδυτικά των Καναρίων Νήσων (συντεταγμένες 31.334871,-24.147949 και βάθος 17,800 ποδιών) φαίνεται πως το Google Maps παρουσιάζει ένα αρκετά περίεργο στοιχείο, ή απλά κάποια λανθασμένα δεδομένα ξεγελούν το πρόγραμμα. 



Η πόλη της χαμένης Ατλαντίδας είχε περιγραφεί από τον Πλάτωνα νησί μεγαλύτερο της Λιβύης και της Ασίας μαζί, το οποίο βρίσκεται μπροστά από τις Ηράκλειες Στήλες (Γιβλαρτάρ). Ο Πλάτωνας τόνιζε οτι η Ατλαντίδα διαθέτει εξαιρετικό και αρκετό πλούτο, εξελιγμένο πολιτισμό και φυσική ομορφιά η οποία όμως καταστράφηκε από σεισμούς και πλημμύρες πριν από περίπου 9.000 χρόνια.

Όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα και τον χάρτη, εμφανίζεται μια βυθισμένη περιοχή μήκους 150km με περίεργη γεωμετρία, στο σημείο που πολλοί τοποθετούν την μυθική νήσο της Ατλαντίδας.

Υπάρχει άραγε μια τέτοια περίπτωση;
Η απάντηση είναι δυστυχώς όχι και ήρθε επισήμως απο την Google...
Η Google ανακοίνωσε οτι οι γραμμές που φαίνονται στον υποθαλάσσιο χάρτη δεν αποτελούν τα ίχνη της μυθικής πόλης αλλά αυτά της πορείας ενός πλοίου που έκανε μετρήσεις στο βυθό της θάλασσας χρησιμοποιώντας σόναρ!
Πηγή:Ο-ΜΙ-ΤΖΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.