Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Οι Google Maps προειδοποιούν για φυσικά φαινόμενα

Η Google προσέθεσε αυτές τις ημέρες ένα νέο χαρακτηριστικό στην υπηρεσία χαρτογράφησης, τους γνωστούς σε όλους μας Google Maps.
Πρόκειται για ένα καινούριο layer που απεικονίζει επερχόμενες φυσικές καταστροφές, όπως ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από συνεργαζόμενες ιστοσελίδες και οι ειδοποιήσεις στο χάρτη περιλαμβάνουν την πιθανότητα του φαινομένου, την έντασή του, καθώς επίσης και το χρόνο εκδήλωσης. Τα Google Public Alerts, όπως λέγεται η νέα υπηρεσία, ισχύει αυτή τη στιγμή μόνο για τις ΗΠΑ και δε γνωρίζουμε αν μελετάται η επέκταση και στις άλλες χώρες.

Επιπλέον, η νέα υπηρεσία αναφέρει τους πρόσφατους σεισμούς σε όλο τον κόσμο. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι σειρές, τα Google Public Alerts περιελάμβαναν αναφορά σε σεισμό που έγινε στο Νότιο Αιγαίο.
πηγή:tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.