Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αιτωλοακαρνανία: Είχε μετατρέψει το σπίτι και το κατάστημά του σε... μουσείο - Συνελήφθη 52χρονος για αρχαιοκαπηλεία-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αιτωλοακαρνανία: Είχε μετατρέψει το σπίτι και το κατάστημά του σε... μουσείο - Συνελήφθη 52χρονος για αρχαιοκαπηλεία-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Κατασχέθηκαν πέντε αρχαία αντικείμενα των Ελληνιστικών χρόνων

Κατασχέθηκαν πέντε αρχαία αντικείμενα των Ελληνιστικών χρόνων

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 52 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε έρευνες που ενήργησαν τόσο στην οικία όσο και σε κατάστημα του 52χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
Ένα αγαλματίδιο με γυναικεία μορφή
Όστρακα αγγείου
Μία κύλικα
Ένα λυχνάρι και
Ένα τμήμα λίθου
Όλα τα αντικείμενα που ανευρέθηκαν, κατατάσσονται χρονολογικά στα Ελληνιστικά - Κλασικά χρόνια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ τα κατασχεμένα αρχαία αντικείμενα θα αποδοθούν στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.
πηγή:thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.