Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αγρίνιο: Αίτηση αποφυλάκισης για την πενταπλή δολοφονία των κυνηγών

Agrinio pentaplh dolofoniaΈξι χρόνια μετά το λουτρό αίματος, ο 80χρονος πλέον κτηνοτρόφος Λυσίμαχος Φούκας,  πιστεύει...
ότι οι δικαστικές αρχές θα δώσουν θετική εισήγηση στο αίτημά του να αποφυλακιστεί.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο 44χρονος γιος του Διονύσης βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές Μαλανδρίνου, εκτίοντας ποινή φυλάκισης 5 φορές ισόβια.
Από το 2008 όταν και καταδικάστηκαν, ο 80χρονος έχει καταθέσει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.
Μετά από τρία  χρόνια επανέρχεται στο αίτημά του επικαλούμενος σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το χρονικό της πενταπλής δολοφονίας
Το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου 2006 πέντε κυνηγοί, όλοι συγγενείς μεταξύ τους, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες δύο βοσκών, πατέρα και γιου, επειδή μπήκαν στα χωράφια τους ενώ κυνηγούσαν.
Στις 16:00 το απόγευμα εκείνου του μοιραίου Σαββάτου τα αδέρφια Βασίλης και Χρήστος Νικολόπουλος και τα πρώτα ξαδέρφια τους Λάμπρος Αντρέσσας, Ηλίας Πίπας και Αλέξης Νικολόπουλος ξεκίνησαν από το χωριό Λεύκα Αγρινίου για να κυνηγήσουν μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα, σε μια περιοχή, έξω από το χωριό Καλύβια, η οποία θεωρείται καλό σημείο για κυνήγι.
Στις 17:10 ο πατέρας του 17χρονου Αλέξη Νικολόπουλου λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον γιο του. «Πατέρα» είναι η μόνη λέξη που προλαβαίνει να πει ο νεαρός πριν πέσει η γραμμή. O πατέρας ανησυχεί αλλά περιμένει περίπου δύο ώρες και, όταν κανένας από τους κυνηγούς δεν δίνει σημεία ζωής, αποφασίζει να τους αναζητήσει.
Όταν φτάνει στην περιοχή, εντοπίζει τους δολοφονημένους συγγενείς του ανάμεσα στις καλαμιές και σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. O μόνος που λείπει είναι ο γιος του τον οποίο βρίσκει νεκρό περίπου 100 μέτρα πιο μακριά από τους υπόλοιπους. O νεαρός ήταν ο μόνος που προσπάθησε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε. Είχε δεχτεί μια σφαίρα στην πλάτη και άλλη μια εξ επαφής. Όπως προκύπτει, όλα τα θύματα είχαν δεχτεί τουλάχιστον δύο σφαίρες ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.