Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σίσα: Νέο ναρκωτικό κατακλύζει την ελληνική αγορά!

Καμπανάκι κινδύνου για χιλιάδες νέους «χτυπάει» η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών, σύμφωνα με την... οποία ένα νέο αρκετά επικίνδυνο ναρκωτικό κατακλύζει την ελληνική αγορά.

Πρόκειται για το ναρκωτικό σίσα, την «κοκαΐνη των φτωχών», στο οποίο η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στην Λισαβόνα, είναι η πρώτη στην λίστα παρασκευής και διακίνησης!

Τι είναι η σίσα

Η σίσα αποτελεί ένα μείγμα μεθαμφεταμίνης και υδροχλωρικού οξέως, που ενώνεται πολλές φορές με… υγρά μπαταρίας. Χορηγείται ως ενέσιμο και είναι ιδιαίτερα φθηνό, για αυτό και το επιλέγουν οι νέοι.

Ανεξέλεγκτη η παρασκευή τους

Σύμφωνα με τα στοιχεία στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί αρκετά παρασκευαστήρια, ακόμα και σε σπίτια. Για αυτό το λόγο έχει χτυπήσει καμπανάκι στην Δίωξη Ναρκωτικών.

Ωστόσο, επειδή παρασκευάζονται από ουσίες που πωλούνται νόμιμα και βρίσκονται ακόμα και σε προϊόντα οικιακής χρήσης, είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν…

Για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται αρωματικά χώρου, άλατα μπάνιου και όπως σας είπαμε υγρά μπαταρίας.

Κάθε εβδομάδα βγαίνει και νέο ναρκωτικό

Όπως διαπιστώθηκε από τους ειδικούς κάθε εβδομάδα καταγράφεται και μια νέα συνθετική ναρκωτική ουσία. Μόνο το 2012 κυκλοφόρησαν 50 νέες ψυχοδραστικές ουσίες, ενώ χρήση έκαναν περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα τον τελευταίο χρόνο.

Ψηλά στη λίστα με τις χασισοφυτείες η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η Ευρώπη χαρακτηρίζεται «αυτάρκης» και σε παραγωγή κάνναβης, αφού όπως διαπιστώθηκε υπάρχουν πολλές χασισοφυτείες. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην λίστα με τις χώρες που διατηρούν «καλλιέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.