Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Οδός Τάκη Καρναβά» θα ονομαστεί ο κεντρικός δρόμος της Κανδήλας

       Σε μια σημαντική κίνηση προχωρά ο Δήμος Ξηρομέρου, αφού πολύ σύντομα ο Κεντρικός δρόμος της Κανδήλας Ξηρομέρου θα φέρει το όνομα του σπουδαίου παραδοσιακού Τραγουδιστή Τάκη Καρναβά, ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη του καλλιτέχνη που άφησε εποχή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τη  κρυστάλλινη και καθαρή φωνή του και έκανε ξακουστό το τόπο μας, το Ξηρόμερο, ως τα πέρατα της γης.


       Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην προσεχή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, με εισηγητή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βασίλη Μουρκούση και αναμένεται να ψηφιστεί ομόφωνα για να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο τον Τάκη Καρναβά που είναι ένας θρύλος του Δημοτικού τραγουδιού και τα τραγούδια του έγιναν «Εθνικοί ύμνοι» για όλους τους Έλληνες....

       Μπορεί ο Τάκης Καρναβάς ο οποίος γεννήθηκε στην Κανδήλα Ξηρομέρου, το 1938,  (ο πατέρας του ήταν ο Γιώργος Καρναβάς, που έπαιζε λαούτο και η μάνα του ήταν η Κούλα Καρναβά από την Κομπωτή το γένος Καπότη), να «έφυγε» πριν από 13 χρόνια (1999) σε ηλικία 61 ετών, όμως συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη δημοτική μουσική μας παράδοση, για την Ελλάδα και δη για το Ξηρόμερο και την Αιτωλοακαρνανία.

       Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι για την πραγματικά σπουδαία παρακαταθήκη που άφησε πίσω του. Όλοι οι Έλληνες το γνωρίζουν και συνεχίζουν να γλεντάνε, να κλαίνε και να θυμούνται ακούγοντας πάντα Μπάρμπα- Τάκη Καρναβά.

πηγή: ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.