Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Μαζεύουν υπογραφές στις Φυτείες για να ... φύγουν από τον Δήμο Ξηρομέρου!

Αιτωλοακαρνανία: Μαζεύουν υπογραφές στις Φυτείες για να ... φύγουν από τον Δήμο Ξηρομέρου! Kίνηση Απόσχισης των Φυτειών από το Δήμο Ξηρομέρου και συνένωση με τον Δήμο Αγρινίου, από Κίνηση Πολιτών Π. Δήμου Φυτειών

Kίνηση Απόσχισης των Φυτειών από το Δήμο Ξηρομέρου και συνένωση με τον Δήμο Αγρινίου, από Κίνηση Πολιτών Π. Δήμου Φυτειών

Συγκέντρωση Υπογραφών για την αποχώρησή τους από το Δήμο Ξηρομέρου και τη συνένωση τους με τον Δήμο Αγρινίου, ξεκίνησε ομάδα πολιτών, που αυτοαποκαλείται "Κίνημα Πολιτών πρ. Δήμου Φυτειών".
Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι εφικτή και μπορεί να πάρει σάρκα και οστά από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, καθώς υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο νόμο για τον «Καλλικράτη» και πιστεύουν ότι αν γίνει πράξη θα εξυπηρετούνται καλύτερα από το Δήμο Αγρινίου, απ’ ότι σήμερα που ανήκουν στο Δήμο Ξηρομέρου με έδρα τον Αστακό.....
Την απόφασή τους οι περισσότεροι κάτοικοι την αιτιολογούν ότι οι Φυτείες έχουν υποστεί υποβάθμιση, από τότε που ο Δήμος έγινε καλλικρατικός και σημειώνουν ότι καλύτερα εξυπηρετούνται για τις συναλλαγές στο Αγρίνιο παρά στον Αστακό.
Η οργή των Φυτειωτών ξεχείλισε βέβαια από την ενδεχόμενη κατάργηση των Λυκειακών τάξεων Φυτειών και την αδράνεια της δημοτικής αρχής που ενώ πέρυσι υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει το λύκειο  με παιδιά δυστυχώς δεν έκανε τίποτα ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του σχολείου και η γενικότερη αποδυνάμωση όλων των σχολείων των Φυτειών.
Να επισημάνουμε επίσης ότι αναστάτωση σε γονείς και μαθητές έφερε και η πληροφορία ότι για το προσεχές έτος προτάθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Φυτειών  από 5/θέσιο σε 3/θέσιο.
Αν πάντως φύγουν οι Φυτείες τότε θα κινδυνεύσει μελλοντικά όλος ο Δήμος Ξηρομέρου, διότι μόνος του δύσκολα θα μπορέσει να γίνει βιώσιμος.
πηγή:BestNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.