Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Θέλουν να επενδύσουν στον Πεταλά, αλλά…

Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild η οποία αναφέρεται σε μια γερμανική, ιδιωτική μεγαλοεπένδυση, στο νησί απέναντι από το Βαλτί Αιτωλ/νίας που «σκοντάφτει» στην ελληνική γραφειοκρατία

«Στο Βερολίνο βρίσκονται σήμερα για συνομιλίες ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Παρά τη μικρή πρόοδο που σημειώνεται, η χώρα δεν έχει εξέλθει από την κρίση» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει: «έτσι τώρα έγινε γνωστό, για παράδειγμα, ότι μια ιδιωτική μεγαλοεπένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, σκοντάφτει στην ελληνική γραφειοκρατία». Σύμφωνα με τη Bild, η γερμανική επιχείρηση φωτοβολταϊκών Phonotherm σχεδιάζει εδώ και μήνες τη δημιουργία ηλιακών εγκαταστάσεων στο νησί Πεταλάς . Το ακατοίκητο νησί, που είναι περιστοιχισμένο από υδατοκαλλιέργειες, σχεδόν «ακουμπά» στην Αιτωλ/νία και βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από το Βαλτί Λεσινίου. Η εταιρία θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα, ωστόσο οι αρχές δεν έδωσαν τη σχετική άδεια. Η αιτία είναι ότι δεν μπορούν να την εκδώσουν καθώς έχουν εκπληρωθεί οι ενεργειακοί στόχοι της Ελλάδας για το 2020. Όπως λέει ο επικεφαλής της Phonotherm Ντιρκ Χάουκ προς την Bild: «Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας είμαστε έκπληκτοι που εγείρονται τέτοια εμπόδια».

Με πληροφορίες από το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.