Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Νέα ένταση με τους ρομά στο Αιτωλικό (φωτο-video)

Μετά τα  σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν νωρίτερα μεταξύ κατοίκων του Αιτωλικού και ρομά έξω από αστυνομικό τμήμα αλλά και στον οικισμό των ρομά η κατάσταση φαίνεται να εκτονώνεται προς το παρόν.

'Ολα ξεκίνησαν όταν υπήρξε το πρωί συμπλοκή δυο ρομά με δυο κατοίκους του Αιτωλικού που είχε σαν αποτέλεσμα ο ένας νεαρός κάτοικος να δεχτεί χτύπημα στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Η είδηση του τραυματισμού του προκάλεσε την σφοδρότατη αντίδραση δεκάδων κατοίκων που στο μεταξύ συγκεντρώθηκαν έξω από αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού και ενώ οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τους δυο πρωταγωνιστές των επεισοδίων.
Κάτοικοι του Αιτωλικού ήταν οπλισμένοι με καδρόνια και πήραν μάλιστα  στο κυνήγι ένα ρομά που βρήκε καταφύγιο στο Τμήμα. Μετά την μεταφορά  των συλληφθέντων στο Μεσολόγγι ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων μετέβη στον οικισμό των ρομά, λίγο πριν το Κέντρο Υγείας  και κατά την διάρκεια των επεισοδίων μπήκε φωτιά σε δυο οικίσκους που παραδόθηκαν στις φλόγες.


Εξαιτίας της άσχημης τροπής των πραγμάτων κλήθηκαν εσπευσμένα ενισχύσεις κυρίως από το Αγρίνιο, ενώ ευτυχώς τα επεισόδια δεν  επεκτάθηκαν και στο εσωτερικό του οικισμού. Από τον οικισμό οι περισσότεροι ρομά τράπηκαν σε φυγή, όπως και αρκετοί από τους νεαρούς που συμμετείχαν στα επεισόδια.
Ομάδα νεαρων επιτέθηκε και στον οικισμο που βρίσκεται πισω απο το γήπεδο του Αιτωλικού, όπου πυρπολήθηκε και ένα αυτοτκινητο (σχετικές φωτογραφίες απο το blog http://etoliko-news.blogspot.gr)

Στο δρόμο παρέμειναν όμως αρκετοί κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί με τους ρομά στην περιοχή. Στο σημείο σε χρόνο ρεκόρ έφτασαν και μέλη της Χρυσής Αυγής , καθώς και ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης που σε δηλώσεις του είπε πως οι ρομά πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται σαν πολίτες ζητώντας από τους θεσμικούς φορείς να τηρήσουν την νομιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr έχουν  γίνει ήδη τρεις προσαγωγές ατόμων για την επίθεση και τον τραυματισμό του νεαρού Αιτωλικιώτη το πρωί, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και νέες προσαγωγές για τα επεισόδια που ακολούθησαν. Στο σημείο κοντά στον οικισμό των ρομά παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι την νύχτα θα βρίσκονται εκεί διμοιρίες, ώστε τα επεισόδια να μην επαναληφθούν.



πηγή:agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.