Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Βρέθηκε ολόιδιος πλανήτης με τη Γη!

Βρέθηκε ολόιδιος πλανήτης με τη Γη!


Αστροφυσικοί και άλλοι επιστήμονες επιβεβαίωσαν σήμερα την ύπαρξη ενός πλανήτη όμοιου με τη Γη.

Ο πλανήτης Kepler 22-b, βρίσκεται περίπου 600 έτη φωτός μακριά από εμάς και έχει μέγεθος 2,4 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Γης, ενώ η μέση θερμοκρασία του είναι 22ο C. H «Γη Νο 2» έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στο συμπάν- «δίδυμος» του δικού μας!

Παρόλα αυτά, προς το παρόν οι επιστήμονες δεν μπορούν να διακρίνουν εάν υπερισχύει το στοιχείο του νερού, του αέρα ή της γης.

Πηγή: BBC

1 σχόλιο:

  1. Χμ, πάρα πολύ ενδιαφέρον. Με 2,4 φορές το μέγεθός της(μάζα;) δεν είναι ολόιδιος με την Γη αλλά είναι ότι κοντινότερο έχει βρεθεί ως τώρα (22 °C μέση θερμοκρασία!).
    Μένει τώρα να βρεθούν και η σύνθεσή του, η πυκνότητά του και η μάζα του ώστε να γίνουν και οι πρώτες εκτιμήσεις για το αν μπορεί να κατοικηθεί ή αν κατοικείται ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.