Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Μαύρος γάτος,center cafe,Κόνιας!!!!


Γράφει ο Σταμάτης Πονηρός.
Και με κρύο και με χιόνια,θα πηγαίνουμε στον Κόνια!!!!!!!

Δεν πρόκειται για διαφήμιση,να μην παρεξηγηθώ,πρόκειται μόνο για μια αναφορά σε έναν απ τους θεσμούς του χωριού κατ εμέ και κατά πολλούς πιστεύω!!!!!
Όλα ξεκινάνε γύρω στο 85 όταν ο Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος κατά κόσμο Μπούμπος ανοίγει τον μαύρο γάτο,ενα μαγαζί πολύ πιο μπροστά απ την εποχή του,η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει,οι πενταλοφιώτε και όχι μόνο άρχισαν να το προτιμούν αμέσως.Καθημερινά,όποιος πει ότι έβρισκε να καθίσει εύκολα θα πει ψέματα.
Ήταν η μοναδική καφετέρια στο χωριό,με το ύφος της καφετέριας και όχι του καφενείου,όλες οι ηλικίες,μικροί μεγάλοι ,όλοι εκεί,με κοινό σκοπό την διασκέδαση,όπως πάντα οι πεναλοφιώτες έδειχναν το ποιόν τους,έτσι κι εκεί,ολοι μια παρέα,μέρα νύχτα,με μουσικές,κεράσματα,πολλές πλάκες και καμάκι.Εκεί αν είχες έπινες,αν δεν είχες πάλι έπινες,μα αν είχες και δεν έδινες δεν καθόσουν ,δεν έπινες.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε όμως,αυτό δε θ' άφηνε και το γάτο ανεπηρέαστο,κάπου στο 95 δυο νέοι του χωριού επιστρέφουν απ τη Γερμανία με νέες ιδέες και αντιλήψεις εξωτερικού κι αποφασίζουν να δώσουν το στίγμα τους στο χωριό αποκτώντας τον μαύρο γάτο ο οποίος μετονομάζεται σε cafe center,ξενόφερτο όνομα όπως και ο τότε αέρας των δύο νέων,ο λόγος γίνεται για τον Περικλή Κατσαούνη και τον Παναγιώτη Καπώνη (Κόνια).
Το μαγαζί εφόσον λίγο πριν αλλάξει χέρια είχε γνωρίσει την παρακμή,οι νέοι ιδιοκτήτες κα΄ταφεραν άμεσα να ξανακερδίσουν τον κόσμο,ο οποίος κόσμος βέβαια είχε λιγοστέψει αισθητά στο χωριό μας αλλα το center kafe ζούσε μεγάλες στιγμές.Λίγο αργότερα ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών αποχώρησε και το μαγαζί άνηκε πλέον στον Κονια  και μόνο.Ο συγχωριανός μας χειρίστηκε πολύ σωστά την κατάσταση,φτιάχνοντας ένα πολύ πρωτότυπο μπαρ το οποίο από τότε και σχεδόν κάθε καλοκαίρι είναι ο μοναδικός προορισμός όλου του χωριού.
Όπως είπα και παραπάνω το μαγαζί ονομάστηκε center kafe,ένα όνομα που ολοι γνωρίζουν μα κανείς δε χρησιμοποιεί,η ονομασία που έχει πάρει απο τον κόσμο ειναι Κόνιας,βασικό στοιχείο,γιατί όποιος πηγαίνει πηγαίνει για να δει τον Πάνο τον οποίο θεωρώ και ενα απ τα ποιο φιλοσοφημένα άτομα του χωριού,που εκ του αποτελέσματος μιλώντας η μεγάλη διάρκεια κάποιου σε κάτι ειναι αυτη που αμοίβει τον καθένα μας και οχι οι ενθουσιασμοί και οι αρπαχτές.
Ο Κόνιας  εγινε επίσης και η θύρα 7 του χωριού,τόσους συγκεντρωμένους φίλαθλους της ίδιας ομάδας στο ίδιο μαγαζί ,εβλεπα μόνο στο Μεσολόγγι,σε κανένα τριγύρω χωριό.Βέβαια ας μην ξαχνάμε της αγκαλιές όλων μας το 2004 .καθώς και τα δάκρυα με την απόκτηση του euro απο την εθνική,σύσωμο όλο το χωριό μαζευόταν στον κόνια να δει τα ματς της εθνικής.Είναι λιγες οι φορές τα τελευταία χρόνια όπου οι συγχωριανοί συνυπήρξαμε,έχουμε χωριστεί σε 10 ομάδες και είμαστε ο καθένας χώρια,σ αυτό έχουν συντελέσει τα πολλά μαγαζιά,δε θέλω να προσβάλω κανέναν απλά είναι φυσικό επακόλουθο.
Δεν  ξεχνώ τα καλοκαίρια εκεί στο bar,μου θυμίζει μπαράκι σε κάποιο νησί,όταν γεμίζει και κάποιοι ακουμπάνε τα ποτά τους πάνω στην μάντρα,είναι ένα θέαμα που δε βλέπεις σε κανένα χωριό,παρα μόνο σε κάποια νησιά.
εύχομαι παρόμοιες στιγμές να ξαναζήσω,κατα μου λέει πως το χωριό μας θα ξαναγίνει όπως τότε,ο χειμώνας μοιάζει μακρύς αλλά θα μας δικαιώσει το καλοκαίρι για την υπομονή μας.
Επαναλαμβάνω πως δεν είναι διαφήμιση.Είναι θεσμός,οτιδήποτε ξεπεράσει τα 10 χρόνια θεωρείται ιστορικό γεγονός.Παναγιώτη εγώ σ ευχαριστώ για το πανέμορφο μαγαζί που έχεις κάνει δώρο στο χωριό μας,στο κέντρο του χωριού,πλέον και σε τζαμαικανές αποχρώσεις κι εύχομαι να ξαναέρθουν οι παλιές ωραίες στιγμές,σαν τον παλιό,καλό καιρο!Και με κρύα και με χιόνια θα πηγαίνουμε στον κόνια!!!!!!!!!!
 Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για τις ημερομηνίες είναι κατά προσέγγιση.Για οτιδήποτε άλλο κάνω λάθος δε ζητάω συγνώμη,είναι η ταπεινή μου γνώμη και την λέω!!!!!
Αν το άρθρο δε σας άρεσε γράψε τα τα παράπονα σας στην τουαλέτα σας!!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΤΑΤΕΣ!!!!ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (8 ΜΑΡΤΙΟΥ)!!!!!ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80 ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ ΠΑΡΤΥ ΜΕ DJ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ...ΜΟΥΝΤΙΑΛ '82 '86 '90 ΚΑΙ ΚΑΤΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ 1987 (ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΣΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ) ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ...ΦΛΕΡΤ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥΔΑΚΙΑ ΚΟΣΜΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ !!!!!!ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΕΚΕΙ...ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΚΕΙ ΑΜΕΡΗΤΕΣ ΩΡΕΣ ΧΑΡΑΣ ΓΕΛΙΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ..ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ !!!!! ALL TIME CLASSIC <3 BLACK CAT CAFE CENTER-KONIAS!!!!!ΔΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ DJ TΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!!ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. me sigxoris,ontos sovari paralipsi,xrostame polla kai ston dj,s euxaristo poli gia ta simpliromatika ,dekta panta,tha ithela vevaia na diavaso kai na dexto simpliromatika sxolia kai sinaisthimata ap ton idio ton prwtagonisti ,ton konia,alla de pirazi.Perimeno plhrofories ki apo allous anagnostes i opii den einai kai ligoi!!!euxaristo!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.