Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

"Τώρα γιατροί, αλλιώς κλείνουμε"

Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να διαβεβαιώνει για τη λειτουργία του νοσοκομείου του Μεσολογγίου, όμως η επείγουσα επιστολή του Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας του Ιδρύματος, δείχνει την θλιβερή πραγματικότητα
Για ακόμη μια φορά ο προϊστάμενος της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Μεσολογγίου Νίκος Μαρκαντώνης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς όπως αναφέρει και στην επείγουσα επιστολή του προς τον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας αλλά και το γραφείου του υπουργού Υγείας, το νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.


Όπως αναφέρει στην επιστολή του, είναι γνωστά τα προβλήματα του νοσοκομείου τα οποία χρονίζουν χωρίς καμία αντιμετώπιση μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να οδηγείται σε λειτουργικό αδιέξοδο λόγω της σοβαρής έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Μάλιστα παραθέτοντας τα στοιχεία αναφέρει πως η Παθολογική κλινική, λειτουργεί οριακά με γιατρούς αποσπασμένους από τα κέντρα υγείας και έναν επικουρικό. Χρειάζεται οπωσδήποτε την πρόσληψη ενός τουλάχιστον ιατρού, λέει ο κ. Μαρκαντώνης.

Η καρδιολογική κλινική λειτουργεί και αυτή οριακά με 4 γιατρούς και δεν καλύπτει εφημεριακά όλο το μήνα. Ο προϊστάμενος της ιατρικής υπηρεσίας ζητά από τους υπεύθυνος την πρόσληψη ενός γιατρού.

Το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου, λειτουργεί με 2 γιατρούς έναν μόνιμο και έναν επικουρικό για την κάλυψη των αναγκών. Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς με τις άδειες και τις αναρρωτικές δεν καλύπτονται οι βάρδιες και όπως καταλαβαίνει κανείς για να γίνει μια εγχείρηση απαιτείται αναισθησιολόγος. Ο κ. Μαρκαντώνης προτείνει την άμεση πρόσληψη 2 τουλάχιστον γιατρών για να καλύψουν τα κενά που παρουσιάζονται.

Η ορθοπεδική κλινική λειτουργεί με 3 γιατρούς δύο μόνιμους και έναν επικουρικό για την κάλυψη των αναγκών. Δυστυχώς όμως ο ανάγκες είναι μεγάλες και απαιτείται η πρόσληψη ενός ακόμη γιατρού, σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Μαρκαντώνης.

Όσον αφορά τον εργαστηριακό τομέα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, για την κάλυψη των αναγκών της εφημερίας και των εξωτερικών ασθενών που καθημερινά ο αριθμός αυξάνεται χρειάζεται επειγόντως η πρόσληψη 3 τουλάχιστον ιατρών , 2 μικροβιολόγων και ενός ακτινολόγου.

Στην συνέχεια ο προϊστάμενος της ιατρικής υπηρεσίας τονίζει προς τους υπεύθυνους πως στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, έχουν πραγματοποιηθεί οι κρίσεις και έχουν επιλεγεί 14 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων των οποίων ο διορισμός εκκρεμεί από το Υπουργείο. Κλείνοντας ο κ. Μαρκαντώνης τονίζει πως για να γίνει πάλι βιώσιμο το νοσοκομείο Μεσολογγίου, κάτι που σήμερα δεν είναι, χρειάζεται απαραιτήτως η πρόσληψη των γιατρών που προτείνει.

Το νοσοκομείο με την παρούσα κατάσταση ασφυκτιά και οδηγείται στο ουσιαστικό κλείσιμο, τονίζει ο κ. Μαρκαντώνης και βάζει προ των ευθυνών τους όλους τους πολιτικούς προϊστάμενους του, λέγοντας πως η ηγεσία του Υπουργείου, θα πρέπει να αποφασίσει τι επιθυμεί να πράξει προτού η κατάσταση του Νοσοκομείου γίνει μη αναστρέψιμη.

πηγή:lepanto-rtv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.