Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

όταν ο Α.Ο.Πενταλόφου ηταν φαβορί απο τον Ιούνιο...!!!!

Γράφει: ο Γιάννης Μοίρας



Αν και μικρός σε ηλικία πρόλαβα να ζήσω  κι εγώ από τις ένδοξες μέρες του ΑΟΠ,είδα με τα μάτια μου πολλούς παίχτες που τώρα πλέον ακούγονται σαν μύθοι του Αισώπου.
Θα εξιστορήσω μερικά από αυτά για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.......











Αν και μικρό χωριό η Πεντάλοφο είχε την τάση να κεντρίζει το ενδιαφέρον και προσφέρει ποδοσφαιρικό θέαμα στα γύρο χωριά,οι επισκέπτες από τα γύρο χωριά σε αγώνες του ΑΟΠ ήταν τότε αναμενόμενες,και πώς να μην είναι θα μου πει κάποιος αφού δεν υπήρχε κάτι ανάλογο ,το πρωτάθλημα τέλειωνε το Μάιο και ο ΑΟΠ ήταν φαβορί από τον Ιούνιο,το ενδιαφέρον όλων στραμμένο στα ραχούλια με ένα μικρό διάλειμμα για το άλλο μεγάλο γεγονός του χωριού μας το πανηγύρι και πάλι πίσω στην Τελόνισσα για μπάλα,στα καφενεία όλοι μιλούσαν για μπάλα,παντού μιλούσαν για μπάλα,πολλά παρατσούκλια σε Πενταλοφιώτες έμειναν να τους συνοδεύουν από εκείνη την εποχή και για μια ζωή,θα σας θυμίσω μερικά από αυτά:

Παναγιώτης Καπώνης -Κρόιφ
Δημήτρης Κουτρούλης- Μπεμπέτο
Παναγιώτης Κατσούλας-Αλβαρέζ
Βασίλης Σκουτέρης- Σπένς
Λάκης Κουκουρδέλης - Σαραβάκος
 Σωτήρης Κωρφιάτης -Το μαύρο Διαμάντι

Και πολλά άλλα που τα ξεχνάω.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ταχύτητα του Δημήτρη Σταθελάκη;;;
Ποιος ξεχνάει τα φάουλ του Κόνια και τα απ' ευθείας γκολ από κόρνερ;;;
Να δεις τον Σωτήρη Κωρφιάτη να σκοράρει σε Ντέρμπι με Παπαδάτες ,και να τον άκουγες πόσα καντήλια κατέβαζε στις χαμένες ευκαιρίες...!!!
Να δεις την μπάλα να χάνεται στα πόδια του Κουτρούλη,όλα τα παιδιά πηγαίναμε στην προπόνηση να μας δείξει τα μαγικά του,ούτε στην τηλεόραση δε τα έβλεπες τότε....!!!
Θυμάμαι επίσης στην άμυνα Μάκη Κοσόβα ,Νίκο Μόκα,Κώστα Αλεξόπουλο,και Σωτήρη Καπώνη,ή η μπάλα θα πέρναγε ή ο παίχτης σε καμία περίπτωση όμως και τα δύο μαζί...!!!
Κώστας Κονδύλης να φεύγει από αριστερά και στον πάγκο ο Γαλανός να ουρλιάζει...!!!!
Κόρνερ από Γιώργο Μπέκο(Ντεμιρέλ) κατευθείαν συστημένη η μπάλα στο κεφάλι του Σπύρου Καπώνη και έγραψε...!!!
Θυμάμαι επίσης τους τερματοφύλακες:Μήτσο Τριανταφυλλόπουλο-Τάκη Κωρφιάτη-Μάκη Κυρίκο-Κώστα Σαγρή-Γρηγούρα-Υφαντή-Γιώργο Κατσούλα.
Και ποιο νέα παιδιά που είχαν ενταχθεί στον ΑΟΠ όπως οι αδερφοί Κουτσουβέλη,Κώστας Ρώσσος,Κώστας Τσελίκας,Λάκης Κουκουρδέλης κπα.
Βέβαια δεν ήταν μόνο εντός το ενδιαφέρον σημαντικό ρόλο έπαιζε και η κερκίδα να φωνάζει ο Μακαρίτης ο Δάσκαλος (Γιώργος Τσελίκας)και να πηγαίνει ο ντόρος σύννεφο,
Να φεύγει ο Δημήτρης Κουτσουβέλης κόντρα επίθεση και να ακούς στην κερκίδα τον Μπαρμπαστάθη τον αρούμπα να φωνάζει:ΕΛΑ ΡΟΜΑΡΙΟ,ΕΛΑ ΚΑΜΜΑΡΙΜ,ΕΛΑ ΜΠΑΛΙΟΥΛΑΜ...!!!
χα χα χα χα φοβερό,αξέχαστες στιγμές ,θυμάμαι τον Μπαρμπανάσο τον Μπίτση πάντα στο πλευρό του ΑΟΠ και τον Φώτη Αλεξόπουλο που είχε τσακωθεί μέσα στις Παπαδάτες,
Να παίζουμε με Λεσίνι και να γίνεται κόλαση,Γιάννης Τσελίκας (Σαργκάνης) Βασίλης Οικονόμου,Κλεόπας Ρώσσος,Παντελής Καταπόδης θα έλεγες ότι ήταν οι οργανωμένοι του ΑΟΠ...!!!

Αυτές οι εικόνες μου περνούν ώρες ώρες από το μυαλό και σκέφτομαι ότι τελικά έχουν  δίκιο που λένε ότι ο τροχός γυρνάει,στην περίπτωση του ΑΟΠ δεν γύρισε καλά γιατί από εκεί που ήταν πάντα στην κορυφή τώρα είναι στον πάτο αλλά που θα πάει ;;; Θα ξαναγυρίσει...!!!
όσο κι αν γυρίζει όμως είτε πάνω είτε κάτω Κόνια-Μπεμπέτο-αλβαρέζ-Σαραβάκο-Σπένς-Ντεμιρέλ-Κολιά και παίχτες  με την αγάπη για τον ΑΟΠ εκείνης της εποχής δύσκολο να ξαναβρούμε,
Ο κόσμος της κερκίδας δεν είναι τόσο ξαναμμένος όπως τότε...!!!

Και κάπου εδώ τελειώνει η αναδρομή μου στις ένδοξες μέρες και αξέχαστες στιγμές που έζησα με τον ΑΟΠ εκείνης της εποχής,υπάρχουν πολλοί παίχτες που δεν ανέφερα δε το έκανα σκόπιμα απλά αυτά μου ήρθαν τώρα,θα ξεκινήσω από την άλλη εβδομάδα και θα κάνω ένα αφιέρωμα σε έναν έναν παίχτη του ΑΟΠ από τον Μπολάκι μέχρι τον ποιο μικρό σήμερα,όποιος έχει κάποιο αρχείο ή κάποια πληροφορία μπορεί να μου στείλει ένα μήνυμα στο g.a.moiras@gmail.com.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΟΠ,ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΕ ΕΜΠΕΙΡΕΙΕΣ....!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.