Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!


Η Ακρόπολη της. . .Στοκχόλμης!


Έλληνες υπάρχουν παντού. Γεγονός. Επίσης ονόματα πόλεων, επίθετα με ελληνικές ρίζες και δημιουργία αθλητικών ομάδων δηλώνει την μεγάλη παρουσία Ελλήνων στο εξωτερικό. Οι λεγόμενοι ομογενείς που η ανάγκη, τους έχει επιβάλει να ζουν μακριά από την πατρίδα τους. Ωστόσο ποτέ δεν ξέχασαν την χώρα τους και τα συναισθήματά τους εκδηλώνουν την νοερή και έμπρακτη αγάπη προς την γενέτειρά τους...

Συγκεκριμένα μετά τις γνώριμες ομάδες με ελληνικές ρίζες όπως Κιέβο Βερόνα (ΙΤΑΛΙΑ), Άγιαξ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ), Κρού Αλεξάνδρας (ΑΓΓΛΙΑ), ΑΕΚ Βουκουρεστίου (ΡΟΥΜΑΝΙΑ) άλλη μια "ελληνική" ομάδα διαπρέπει στο εξωτερικό. Είναι η "Acropolis FC" που προφανέστατα έχει πάρει το όνομα από την δική μας Ακρόπολη και αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Σουηδίας. 

Το σήμα της Acropolis FC

Η ιστορία της, μιας ομάδας η οποία συμβολίζει τον Ελληνισμό που επικρατεί σε όλο τον κόσμο, άρχισε κάπου το φθινόπωρο του 1968, όπου Έλληνες ομογενείς που εργάζονται στην Σουηδία δημιούργησαν ομάδα μπάσκετ με σήμα τον Παρθενώνα! Ένα χρόνο αργότερα δημιουργήθηκε και ομάδα ποδοσφαίρου, που την διακρίνει το έντονο ελληνικό στοιχείο, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της αγωνίζεται στην Γ΄ κατηγορία της Σουηδίας!

Το στάδιο προετοιμασίας για την δύσκολη κατηγορία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, γεγονός που επισημάνει τις καλές σχέσεις των ομογενών της ομάδας με τον "ισχυρό" άνδρα του Παναιτωλικού, Θανάση Κωστούλα. Δεν ξεχνάμε ότι από την Σουηδία προέρχεται και ο νυν πρόεδρος της ομάδας του Αγρινίου που επέστρεψε στην χώρα του και τα "καναρίνια" στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής. 

Στο ρόστερ της...Ακρόπολης αν μη τι άλλο, υπάρχουν και ελληνόπουλα όπως ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, Σάββας Γιαλαβρούζης, Γιάννης Τσόμπος, Αλέξανδρος Παππάς, Άλεξ Θεοδωρίδης και Σωτήρης Νικολόπουλος. 

Σίγουρα πολλοί δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της ομάδας αυτής, αλλά παρ΄ όλα αυτά, οι ομογενείς με τις πράξεις αυτές μας κάνουν υπερήφανους και μας θυμίζουν πως το ελληνικό στοιχείο ζει παντού!

Πηγή: misogipedo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.