Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κεφαλόβρυσο:Ψόφια ζώα στις αυλές των κατοίκων


Φωτό από το σηµείο

- Η συγκέντρωση σκουπιδιών στο σημείο που διέρχεται ο αγωγός λυμάτων, προβληματίζει τους κατοίκους



Παντού απευθύνθηκαν οι κάτοικοι του Κεφαλόβρυσου, του πρώην δήμου Αιτωλικού, για την κατάσταση που επικρατεί στον αρδευτικό αύλακα που διέρχεται δίπλα από τα σπίτια τους, αλλά ακόμα δεν βρήκαν ανταπόκριση.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στα σκουπίδια που συγκεντρώνονται στο σημείο όπου είχε τοποθετηθεί πριν από αρκετούς μήνες ο αγωγός λυμάτων για το έργο της αποχέτευσης. Όλα τα σκουπίδια που παρασύρονται από τα νερά, συσσωρεύονται στο συγκεκριμένο σημείο, κάνοντας τους κατοίκους να είναι ιδιαιτέρα ανήσυχοι, αφού δεν πρόκειται μόνο για τα συνηθισμένα σκουπίδια όπως είναι τα πλαστικά και τα ξύλα. Μέχρι και μεγάλα ψόφια ζώα έφτασαν μπροστά στις αυλές τους, από όπου περνάει το αυλάκι. Δεκάδες μικρά παιδιά παίζουν καθημερινά εκεί γύρω και ο κίνδυνος για την υγεία τους είναι ορατός. Η δυσοσμία είναι ιδιαιτέρα έντονη και κυρίως τώρα που αυξάνεται η θερμοκρασία, οι κάτοικοι δεν τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους. Παράλληλα αυξάνονται και τα μολυσμένα κουνούπια και, όπως λέει η κάτοικος της περιοχής Κ. Σταμάτη, έχουν καταγραφεί μέχρι και κρούσματα σταφυλόκοκκου.
Κάποιοι από τους κατοίκους φρόντισαν μόνοι τους για την διάνοιξη του σημείου προκειμένου τα σκουπίδια να παρασυρθούν από το νερό και να απομακρυνθούν, όμως αυτό δεν αποτελεί λύση, διότι η κατάσταση επαναλαμβάνεται. Η κα Σταμάτη ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στο συμβούλιο της δημοτικής ενότητας Αιτωλικού, το όποιο παρέπεμψε το θέμα στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Μάλιστα σύμφωνα με τη μαρτυρία της ίδιας, σε προφορική της διαμαρτυρία προς δημοτικούς συμβούλους, εισέπραξε την απάντηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τον καθαρισμό του αύλακα.
Πρόβλημα για τους κατοίκους αποτελεί και η κατεστραμμένη περίφραξη του αρδευτικού καναλιού, τουλάχιστον στο μήκος του που διέρχεται από την κατοικημένη περιοχή. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο ατυχήματος για τα μικρά παιδιά και μάλιστα στο παρελθόν κάποια από αυτά έπεσαν στο νερό. Ως ενδεδειγμένη λύση θεωρούν το σκέπασμα του αύλακα.
Αφού απευθύνθηκαν και στον αντιπεριφερειάρχη ελπίζοντας ότι θα βρουν ανταπόκριση, τελικά προχώρησαν στην συλλογή υπογραφών με την πρόθεση να απευθυνθούν στον εισαγγελέα.
πηγή:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.