Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

To Facebook "κοινωνικοποιεί" το iPad

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %>

Όταν το App Store άνοιξε τις πόρτες του 2008, το Facebook είχε αμέσως έτοιμο app για το iPhone.

Αντίθετα, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του iPad, δεν υπάρχει Facebook app για το tablet.

Ευτυχώς αυτό θα τελειώσει σύντομα, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, το Facebook επιτέλους έρχεται στο iPad μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με δωρεάν επίσημο app σχεδιασμένο ειδικά για τη συσκευή.

H εφαρμογή είναι υπό ανάπτυξη εδώ και ένα χρόνο, και τώρα βρίσκεται στα τελευταία στάδια δοκιμών.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής του Facebook, επιβλέπει την ανάπτυξή του.

Το app διαθέτει και επιπλέον χαρακτηριστικά σε σχέση με το site του Facebook, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα οι χρήστες να ανεβάζουν κατευθείαν από την κάμερα του iPad τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβάνε.

Τα Facebook Chat και Facebook Groups έχουν επίσης ανανεωθεί.

Eπιπλέον, θα βγει και μια νέα, βελτιωμένη έκδοση του site του Facebook για χάρη του iPad.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple σκοπεύει να «σπρώξει» έντονα τη νέα εφαρμογή, διαφημίζοντάς την σε κεντρική θέση στο App Store.

To Facebook app για το iPad είναι σίγουρα καλοδεχούμενο, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 250 εκατομμύρια χρήστες μπαίνουν στο κοινωνικό δίκτυο από φορητές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.