Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΙΤΕ: Τα σχέδια που επιλέγει η Μαφία

Σε όλη τη σύγχρονη ιστορία τους, τα τατουάζ έχουν συνδεθεί με εκδηλώσεις παραβατικής συμπεριφοράς και με την εγκληματικότητα εν γένει καθώς πολλές φορές κάποια σχέδια υποδηλώνουν αφοσίωση σε μια «συμμορία» ή σχετίζονται με τα έτη φυλάκισης κ.λπ. 

Τον τελευταίο καιρό τα τατουάζ συνήθως αποτελούν μήνυμα προς αποκωδικοποίηση. Άλλες φορές είναι πιο δύσκολο να βρει κάποιος τι σημαίνει ένα τατουάζ και άλλες πιο εύκολο.

Η συμμορία Mara Salvatrucha

Μια γνωστή συμμορία Mara Salvatrucha γνωστή και ως MS, Mara, MS-13 από το Λος ‘Αντζελες, που εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ και στην κεντρική Αμερική, στρατολόγησε χιλιάδες μέλη με απίστευτη ταχύτητα. Τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας έκαναν διάφορα τατουάζ καλύπτοντας ολόκληρο το σώμα τους. Τα πιο συνηθισμένα τατουάζ που επέλεγαν ήταν ονόματα όπως «MS», «13», «Salvatrucha»και the «Devil Horns».

Τα τατουάζ των εγκληματιών στη Ρωσία





Τα σχέδια που μας έρχονται από τη Ρωσία έχουν περίπλοκο τρόπο ανάγνωσης και μπορούν να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες γι αυτόν που τα έχει στο σώμα του. Εκτός όμως από τα τατουάζ που επέλεγαν να κάνουν διάφοροι εγκληματίες, υπήρχαν και αυτά που αναγκάζονταν να κάνουν τα μέλη συμμοριών για να στιγματιστούν ή να τιμωρηθούν από διάφορες αντίπαλες ομάδες. Όσον αφορά τα σχέδια τα τατουάζ της ρώσικης μαφίας συνήθως είχαν χρώμα ενώ το τριαντάφυλλο στο στήθος ήταν ένα δημοφιλές σύμβολο εκείνη την εποχή.

Μαφία Yakuza



Τατουάζ σε ολόκληρο το σώμα επιλέγουν να κάνουν τα μέλη της μαφίας Yakuza. Τα μεγάλα σχέδια δείχνουν ότι αυτοί που τα κάνουν μπορούν να αντέχουν τον πόνο. Από τις κατοχικές δυνάμεις τα τατουάζ νομιμοποιήθηκαν στην Ιαπωνία το 1945.

Τατουάζ Triads



Τριάδα είναι το όνομα που δόθηκε σε μία Κινεζική μυστική ομάδα που αντιπροσωπεύει την αρμονία της Γης, του Παραδείσου και του Ανθρώπου. Όπως φαίνεται υπάρχουν και αιρετικές οργανώσεις που επιλέγουν τατουάζ για θρησκευτικούς λόγους.

Βρετανική Μαφία





Στην Αγγλία πολλοί εγκληματίες , που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση, συνέδεσαν τα σχέδια των τατουάζ με την σκληρότητα που θέλουν να βγάζουν στους υπόλοιπους κρατούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.