Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Όχι στην θποβάθμιση του Κ.Υ.Αιτωλικού,είπαν οι εργαζόμενοι


Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού, ενώ ταυτόχρονα έκαναν και συνέλευση στα πλαίσια της διαβούλευσης για τα θέματα υγείας στην περιοχή.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνει το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου σαν ανεξάρτητη νοσηλευτική και διοικητική μονάδα και όχι να συγχωνευτεί με αυτό του Αγρινίου. Επίσης ζητούν να παραμείνει και το Κέντρο Υγείας ως έχει, να επιστρέψουν οι αποσπασμένοι εργαζόμενοι, κυρίως του τεχνικού τομέα, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, να επιστρέψει το ασθενοφόρο με το πλήρωμά του και βέβαια να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα από τις υπερωρίες τους.
Μεγάλο ζήτημα αποτελεί και η συντήρηση του κτιρίου, το οποίο σήμερα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από τη φθορά του χρόνου, αφού πρόκειται για ένα κτίσμα του 1985. Εργαζόμενοι, μας έλεγαν χαρακτηριστικά ότι ενώ εδώ και πολύ καιρό είναι χαλασμένα τα καζανάκια από τις τουαλέτες, δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοραστούν τα ανταλλακτικά και να πάνε οι τεχνικοί του νοσοκομείου να κάνουν τις επισκευές.
Αδυναμία παρουσιάζεται και στην προμήθεια ιατρικών και παραϊατρικών υλικών παρόλο που έχει ίδιους πόρους από τα 5 ευρώ των εξέταστρων. Οι εργαζόμενοι παλεύουν να μην υποβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, αφού μέσα στο 2010 το επισκέφτηκαν 89.000 άνθρωποι για διάφορους ιατρικούς λόγους, είτε δηλαδή επρόκειτο για έκτακτα περιστατικά, είτε για εξετάσεις.
πηγή:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.