Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Έμπορος ναρκωτικών προσπάθησε να πουλήσει βρέφος


Tο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ (Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) συνέλαβε, στις 31 Μαΐου, δύο Έλληνες και μία Μολδαβή, για παράβαση της νομοθεσίας περί υιοθεσιών και περί αρπαγής ανηλίκου.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα, που αφορούσε στην κατάσχεση 292 κιλών κοκαΐνης και τη σύλληψη εννέα ατόμων στη Θεσσαλονίκη, καθώς προέκυψε ότι ένας εξ αυτών προσπαθούσε να πωλήσει νεογέννητο βρέφος έναντι αμοιβής, το οποίο είχε γεννήσει την 1η Μαρτίου 2011, σε ιδιωτικό μαιευτήριο επαρχιακής πόλης, η Μολδαβή σύντροφός του.

Το νεογέννητο βρέθηκε στην κλινική στις 31 Μαΐου από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και μεταφέρθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Επίσης, με την ίδια δικογραφία κατηγορούνται άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ο ένας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μαΐου.

Επιπλέον, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας διαπίστωσε, ύστερα από έλεγχο σε υπαρκτές τεχνικές εταιρείες της Βόρειας Ελλάδας, ότι οι επιχειρήσεις αυτές καταχώρησαν στα φορολογικά τους βιβλία ανύπαρκτες (εικονικές) συναλλαγές αξίας περίπου 110 εκατ. ευρώ και εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ. Τα πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), που αναλογούν, ανέρχονται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ και ο αναλογούν Φ.Π.Α. μαζί με τα πρόστιμα περίπου σε 116 εκατ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.