Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Παραλύει σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στα νέα μέτρα που φέρνει το Μνημόνιο 2.

Η ΓΣΕΕ καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους σε απεργιακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥκαλεί σε στάσεις εργασίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι νομαρχιακές επιτροπές της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Κεντρικό σύνθημα της απεργίας είναι το "όχι δεν πουλάμε" ενώ στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ υπογραμμίζεται η «αντίθεση στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών».

Επίσης, αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ.) ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην ΕΡΤ. Στα πλαίσια της απεργίας στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα υπάρξει στις υπηρεσίες των δήμων μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στα δημόσια νοσοκομεία θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας έχει πιο συγκεκριμένα ως εξής:

-Λεωφορεία ΟΑΣΑ: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

-Μετρό: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί.

-ΗΣΑΠ: Θα λειτουργήσει μόνο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

-Ακίνητα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού όπου υπάρχει 24ωρη απεργία.

Οι αντιδράσεις των συνδικάτων θα συνεχιστούν στις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθούν στις 15 Ιουνίου μετά την 24ωρη απεργία που κηρύσσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και οι οργανώσεις των Εμπόρων και των Επαγγελματοβιοτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.